Edgar Montellà amb el seu Speed Car en un moment de la pujada.

Montellà, a prop del triomf absolut a Font-Romeu i De la Casa, primer en turismes

Edgar Montellà, patrocinat, entre d’altres, per AnyósPark, va aconseguir, amb el seu Speed Car, la segona posició entre els CM, a més de pujar a l’últim esglaó del podi scratch, a la 35ena  Course de Côte de Font-Romeu, cita vàlida per a la Copa de França de muntanya.
L’andorrà va rebaixar tres dècimes el seu millor crono de la temporada passada (47,55 s), però això no va ser suficient per repetir el triomf aconseguit fa un any. El pilot del Programa de joves pilots de l’ACA va cedir vuit dècimes respecte a Santi Guitart (Demon Car), després de completar les tres pujades de competició amb diferències mínimes.
Tot i que se li va escapar el triomf, Montellà es va mostrar satisfet, a grans trets, amb la seva actuació a Font-Romeu. “L’objectiu principal era millorar el crono de la temporada passada i ho hem aconseguit”, va destacar el pilot, que va admetre que  “no era fàcil si tenim en compte que la pujada només fa 1,3 quilòmetres”.
I és que el traçat de la prova de l’ASAC 66 és molt particular. En aquests només 1.300 metres  els pilots tenen com a principal dificultat una rotonda i una llarga corba de dretes. La mitjana assolida pels més ràpids s’acosta als 100 quilòmetres per hora. Els organitzadors de l’esdeveniment preparen el recorregut a la carretera CD 618, amb sortida al Pont des Cochons i arribada a l’entrada de la població que dona nom a la pujada.
Un cop superat el repte de Font-Romeu, Montellà i el seu equip centraran l’atenció en la propera cita del Campionat d’Espanya de l’especialitat. A la 45a Pujada a Chantada (Lugo), un escenari desconegut per al pilot, l’objectiu serà estar al podi de la categoria II, pensant a lluitar fins al final per estar entre els millors en la classificació definitiva del campionat.
Per la seva part, i després de disputar la prova la temporada passada al volant del Subaru Impreza WRC, Gerard de la Casa va voler tornar a Font-Romeu en aquesta ocasió amb el Seat Córdoba WRC. El pilot de Baporo Motorsport, que va aprofitar les mànigues d’entrenaments per oferir al gran nombre d’aficionats l’espectacle que estaven esperant, va tornar a ser el més ràpid dels turismes superant amb claredat l’Audi R8 LMS del pilot francès Jean Pierre Segura.
D’altra banda, Claude Darné tampoc va faltar a la cita de Font-Romeu. El veterà pilot va completar, sense dificultats, les tres pujades al volant del seu Alpine A110. Al final es va mostrar satisfet per “haver pogut acabar la prova sense problemes”.
En canvi, Felipe Brandao, que va decidir incloure la prova de Font-Romeu al seu calendari particular per millorar les seves prestacions al volant del seu Speed Car GT1000, no va tenir gaire sort. El pilot va intentar diverses solucions en la seva mecànica però cap li va donar el resultat esperat. El vuitè lloc entre els CM no el va acabar de convèncer tot i que sí que es va mostrar satisfet d’haver pogut “salvar una situació complicada” en la pujada final.