Nahuel Carabaña ‘fa’ de Marcos Sanza

El veterà atleta del Club Atletisme Valls d’Andorra (CAVA), Marcos Sanza, sempre ha estat un dels clàssics guanyadors de la Cursa AnyósPark. Aquesta vegada, el corredor s’ho va mirar com un aficionat més i vestit de carrer va presenciar la victòria d’un alumne seu: Nahuel Carabaña. El jove atleta, també del CAVA, va fer per un dia de Marcos Sanza i es va imposar a la prova de 10 quilòmetres de la novena edició de la cursa AnyósPark-Banc Sabadell d’Andorra que va comptar amb circuit renovat i que va tenir 554 participants.
Nahuel Carabaña, que diumenge va competir al World Mountain Running Championships celebrat a Canillo, va fer un temps de 35’39” i va millorar el de l’any passat de Marcos Sanza que va ser de 36’14”. David Piñol va repetir segona posició respecte a la vuitena edició, amb un crono de 36’01”. El tercer lloc va ser per Pedro Mayoral amb 36’09”. “Aquesta és la meva primera victòria en la cursa d’AnyósPark i estic molt content. És una prova molt dura i no m’ho esperava que fos així. A la pujada has de tenir cames fortes i a la baixada deixar-te anar amb tot”, va assegurar Nahuel Carabaña, que ara pensa en un altre repte: córrer amb Marcos Sanza. “Aquest és el meu objectiu. Esperava que participés avui [ahir per el lector], però m’ha dit que hi hauran més curses per coincidir. Vull córrer amb ell al costat”. Una prova que va començar i va acabar a la plaça de les Fontetes de la Massana.
En categoria femenina i també en la prova de 10 quilòmetres, la victòria va ser per Anna Artal. L’atleta, que també va participar als World Mountain Running Championships de Canillo, va fer una marca de 44’03” i va millorar el temps i el segon lloc de l’any anterior. “Cada any he fet aquesta cursa perquè m’agrada molt. Enguany han canviat el recorregut i venia a per totes. És una prova molt popular on també ve molta gent i molts amb nens petits”, va indicar Anna Artal. El podi el van tancar Maria García i Eva Comas.
A la prova de 4 quilòmetres, el primer lloc va ser per el gran favorit, el marroquí Radouane Nour. L’atleta professional va fer un temps de 12’39” i va ocupar el podi amb Kellian Castera, segon classificat, i Swan Medeiros Machado, tercer. “Estic molt content per guanyar aquí. Estem encara en fase de pretemporada i estic agafant la forma. És la primera vegada que competeixo aquí. L’AnyósPark és molt bona i el circuit molt dur”, va dir l’atleta marroquí. En categoria femenina i en 4 quilòmetres el primer lloc el va ocupar Laia Martín amb 16’58” seguida de Jessica Frau i Sandra Araujo.
En la novena edició de la cursa AnyósPark-Banc Sabadell d’Andorra hi va haver un ambient espectacular amb batucada des de primera hora del matí i també amb activitats per els més menuts que també van participar en una cursa solidària amb els seus familiars. No hi va faltar, un any més, l’exjugador de futbol del FC Barcelona i del Madrid, entre d’altres, Javier Saviola. L’argentí, que juga actualment al Sideco FC Encamp, va córrer la prova de 10 quilòmetres i després va participar amb els seus dos fills –nen i nena–. “Ha estat molt lindo. El temps ens ha acompanyat i com sempre ha estat un dia agradable gaudint amb família i amics. El més important era això i veure que tota la gent que està aquí se sent feliç”, va reconèixer l’argentí. La cursa AnyósPark, una nova cita ineludible dels amants del running.