Dejan Musli, que va anotar 13 punts, defensat per Muhsin Yesar del Tofas Bursa.

No s’abandonen, tot i ser un tràmit

V. D.
Adeu a l’EuroCup i fins al maig no se sabrà si serà fins aviat o s’haurà d’esperar més temps a tornar. El BC MoraBanc Andorra tanca la seva participació europea, la tercera de consecutiva, amb una derrota per 97 a 94 a la pista del Tofas Bursa. Per tant, tanca el grup H del Top-16 amb només una victòria i cinc derrotes per acabar cuer. El curs passat es va arribar fins a les semifinals i aquesta vegada els d’Ibon Navarro van ser eliminats a dues jornades per al final del Top-16. Toca pensar en la Lliga ACB i a fer bo l’altre objectiu del curs: classificar-se entre els vuit primers per disputar el play-off per al títol i d’aquesta manera optar a entrar en competició europea.
L’objectiu del partit, entrenament de qualitat, era agafar sensacions després de dues derrotes consecutives a la competició domèstica. L’equip dirigit per Ibon Navarro no podia rotar, ja que la plantilla és la que és, però sí repartir minuts. La posada en escena del BC MoraBanc va ser força bona, amb un Dejan Musli dominant la pintura. El parcial va ser de 0 a 10 amb els quatre punts del pivot serbi i dos triples consecutius sense error de David Jelínek per situar el 8 a 17. Va ser l’únic moment en el qual el BC MoraBanc Andorra va dominar el partit, ja que en un tres i no res el Tofas Bursa, a cop de triple, va clavar un parcial d’11 a 0 per deixar el 24 a 20 amb quatre triples sense error de Rion Brown.
Els d’Orhun Ene van jugar a plaer durant el segon quart amb un parcial d’inici d’11 a 1 per situar-se a 14 punts de diferència (35 a 21). Els turcs, que ja estaven classificats per als quarts de final, només van tenir un moment de dubtes quan un triple de Dejan Todorovic va situar el BC MoraBanc amb un 45 a 39. Sigui com sigui, l’aler pivot nord-americà Devin Williams es va mostrar incommensurable acabant el primer temps amb 15 punts (5 de 5 en els tirs de 2 i 5 de 6 en tirs lliures) per acabar amb 24 de valoració en els primers 20 minuts. Amb el 58 a 46 es va arribar al descans. Un total de 58 punts encaixats van deixar ben clar que no s’havia defensat i que a més no s’estava jugant amb cap tipus d’intensitat.
A la represa, els de Navarro van treure el caràcter. El desastrós final del primer quart i tot el segon quart els van deixar ferits en el seu propi orgull. El BC MoraBanc va arribar a posar-se per davant en l’electrònic amb un parcial d’1 a 14 pel 59 a 60. El Tofas Bursa, amb el domini interior de Mushin Yasar, no va deixar espai per a la sorpresa i va tancar el tercer quart amb un 75 a 66 amb un triple de Baris Ermis. A l’últim quart, el MoraBanc no es va abandonar en cap moment i un triple de Jeremy Senglin a 12”  del final va donar opcions de forçar la pròrroga, però amb el 97 a 94 Walker va fallar el triple decisiu i l’EuroCup, en mode andorrà, s’agafa ja vacances.

Ibon Navarro: “La prioritat era agafar sensacions”

Satisfacció a mitges. El tècnic basc del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va buscar la lectura positiva a la derrota. “La prioritat no era guanyar el partit, sinó recuperar sensacions i fer proves”. Navarro també va lloar els seus jugadors. “M’ha agradat que l’equip, tot i estar eliminat, s’ha respectat a si mateix. El positiu ha estat la reacció i que l’equip ha tret l’orgull, tot i no jugar-se res”, va indicar. Això sí, va ser crític amb el final del primer i el segon quart. “No hem sabut interpretar que a la pista s’havien de fer proves, però fer-les concentrats”.