Mario Nakic, que continua amb els seus partits fluixos i de poca aportació, no va anotar cap punt contra el Boulogne Metropolitans.

Noquejats per ells mateixos

V. D. / Foto: Photo Olivier d’Almeida / Metropolitan
Marcel Cerdan va ser un boxejador francès nascut a Algèria i d’origen espanyol. El 1948 va guanyar el Campionat del Món dels pesos mitjans en guanyar Tony Zale, el conegut com a Rei del KO. El Bombarder marroquí, com era conegut Cerdan, és membre del saló Internacional de la Fama de la Boxa. Ell dona nom al pavelló del Boulogne Metropolitans 92 de Levallois, a l’extraradi de París. El BC MoraBanc es va colpejar ell mateix i va quedar noquejat al parquet del Palais des Sports Marcel-Cerdan. Va arribar a guanyar de 10 (24 a 34) i a l’inici del tercer quart de 9 (35 a 44). A partir de llavors una desconnexió inexplicable el va fer caure a la lona amb un parcial de 14 a 2 i, a més a més, va alimentar la confiança d’alguns jugadors del líder de la lliga francesa que estaven adormits com Lahaou Konaté o Will Cummings. Finalment, derrota per 81 a 74. És cert que a Levallois només ha guanyat aquesta temporada el Partizan i que els de Vincent Collet són els líders de la lliga francesa, però ahir el BC MoraBanc va ressuscitar un equip que no tenia les coses massa clares. Tercera derrota a l’EuroCup, però el pitjor, novament, són les sensacions
Inici amb dubtes ofensius del BC MoraBanc, però amb ganes de cicatritzar ferides creades en l’últim partit a l’ACB contra el Casademont Saragossa. El Boulogne Metropolitans 92, líder de la lliga francesa, va plantejar un partit, com sempre fa, físic i dur. De l’11 a 8 inicial amb quatre punts de Hornsby es va passar als canvis realitzats per Ibon Navarro. L’entrada de Nacho Llovet, Drew Crawford i Oriol Paulí van aportar idees fresques a nivell ofensiu i un triple de l’aler nord-americà va començar un parcial que va acabar sent de 4 a 10. Els primers 10 minuts van acabar amb un triple sobre la botzina des de mitja pista de Gal Mekel que va deixar el 18 a 20 a l’electrònic.
La millora defensiva va ofegar a l’inici del segon acte els de Vincent Collet, que també és seleccionador francès, i amb un parcial de 2 a 7 amb accions destacades com un alley-hoop d’Oriol Paulí i un triple de Conor Morgan va deixar un 20 a 27. Els d’Ibon Navarro es van trobar força a gust en pista. El nivell defensiu era alt i un triple de Hannah, el seu segon del partit, i una cistella de Miller-McIntyre va situar la màxima diferència amb el 24 a 34 (+10). Un triple de Michineau i un altre de Hornsby va despertar els francesos, que es van apropar a sis punts (30 a 36). Ibon Navarro va demanar temps mort per solucionar aquesta desconnexió i el retorn a pista va portar un altre alley-hoop i aquest va ser d’Amine Noua després d’una assistència de Miller-McIntyre. Al descans es va arribar amb una entrada a cistella sobre la botzina de Michineau per tancar els segons 10 minuts i deixar el 35 a 40. El més destacat per al Boulogne Metropolitans 92 estava sent Vince Hunter amb 8 punts, 3 rebots i 12 de valoració. I per part andorrana, Miller-McIntyre amb 9 punts, 2 assistències i 9 de valoració.
Del bon inici dels d’Ibon Navarro amb un 0 a 4 de parcial (35 a 44) es va passar a un parcial dels francesos de 14 a 2 amb un gran protagonista, és a dir, un vell conegut de la Lliga ACB. L’exjugador d’Iberostar Tenerife, Lahou Konaté, va anotar set punts consecutius i va culminar la seva bona actuació personal amb una esmaixada a una mà per situar el 49 a 46. Qui també va aparèixer, davant de la defensa inexistent dels andorrans, va ser Will Cummings. El base nord-americà va anotar dos triples i una entrada a cistella. L’encert des de la línia de 6,75 amb la inspiració de Drew Crawford i Clevin Hannah va maquillar el marcador amb un 54 a 52. El fluix tercer quart dels d’Ibon Navarro no va ser tan letal com la imatge mostrada. El BC MoraBanc va despertar el Boulogne Metropolitans 92 i també alguns dels seus jugadors importants a nivell ofensiu.
L’últim quart va ser un intercanvi de cistelles amb un BC MoraBanc sempre a remolc. Els d’Ibon Navarro, a 2’19”, es van situar a només un punt (72 a 71), però Hornsby i Hunter van tornar a posar terra pel mig amb el 76 a 71. Una falta innocent de Ginat a 23”9 sobre Hannah va permetre al base nord-americà tres tirs lliures (76 a 74). A l’atac següent, Hunter va anotar dos tirs lliures i a 17” Miller-McIntyre, en un atac poc treballat, va fallar un triple. Errors i més errors i alguns d’ells incomprensibles. El partit va acabar amb un 2+1 de Hunter. Ho tenien bé per guanyar a Levallois, però va regalar el triomf.

Paulí: “Hem deixat de ser nosaltres al segon temps”

Oriol Paulí, aler català del BC MoraBanc, va ser crític amb l’actuació de l’equip. “Hem començat bé el partit. Amb moltes ganes i amb molta intensitat. Hem pogut agafar un avantatge, però a partir d’allà no ho hem estat. Sí que hem lluitat perquè sempre ho fem, però penso que no hem pressionat i no hem controlat el rebot. Hem deixat de ser nosaltres al segon temps. En atac no hem compartit la pilota”, va assegurar el gironí.

81- Boulogne Metropolitans 92: Will Cummings (12), Hornsby (14), Konaté (9), Vince Hunter (16) i Halilovic (4) –cinc inicial–; Ginat (4), Michineau (11), 'Tony' Crocker (6), Bandja Sy (5) i Ho-You-Fat (0).

74- BC MoraBanc Andorra: Hannah (12), Miller-McIntyre (11), Mario Nakic (0), Amine Noua (0) i Moussa Diagne (6) –cinc inicial–; Nacho Llovet (6), Oriol Paulí (10), Gal Mekel (5), 'Drew' Crawford (15), Conor Morgan (3) i Víctor Arteaga (2).

Àrbitres: Sasa Pukl, Stanislav Valeev i Nick Van Den Broeck. Sense eliminats.

Lloc: Palais des Sports de Marcel-Cerdan de Levallois. 2.050 espectadors.