Jeremy Senglin defensat per el belga Manu Lecomte.
David Jelínek anotant una safata davant Beqa Burjanadze.
Ibon Navarro mirant-se el partit amb cara de circumstàncies.
Clevin Hannah fent una espectacular entrada amb l'oposició de Xavi Rabaseda.

Omar Cook aniquila a un BC MoraBanc que només 'juga' els 20 minuts finals

Té 38 anys. Va arribar a Gran Canària per substituir a Clevin Hannah que va fitxar per el BC MoraBanc. Ell és Omar Cook. Base de Brooklin. L’incombustible nord-americà, amb passaport montenegrí, va acabar el partit amb 21 punts, vuit assistències i 30 de valoració amb 6 de 7 en triples –cinc en l’últim quart-. El veterà director d’orquestra va destrossar a un BC MoraBanc que va arribar al partit al tercer quart. Els d’Ibon Navarro, que van treure el gen competitiu del tècnic basc a la represa, van situar-se a només 4 punts a només sis minuts per acabar el partit, però llavors va aparèixer Omar Cook i la història va canviar. Els andorrans van perdre per 88 a 104 i ja acumulen dues derrotes consecutives en aquesta Fase Final Excepcional de la Lliga ACB a València. Per tant, dos partits i dues derrotes. Això sí, sense Moussa Diagne i Dejan Musli.

La posada en escena del Bàsquet Club MoraBanc va ser per oblidar, és a dir, no hi va haver posada en escena. L’Herbalife Gran Canària va passar per sobre dels d’Ibon Navarro amb un joc més sòlid i més d’equip. El parcial va ser de 0 a 10 amb dos triples consecutius de l’incombustible Omar Cook i l’ex BC MoraBanc, John Shurna. El primer ‘castigat’ va ser Nacho Llovet que va ser substituït per donar entrada a ‘Tunde’ Olumuyiwa, el primer canvi del partit. El temps mort demanat per Ibon Navarro no va trigar en arribar i el tècnic basc ho va descriure de la millor manera possible: “No ens passem la pilota, no ens passem la pilota... Dribling, dribling...”. Als 5’34” de primer quart va arribar la primera cistella i va ser amb un triple de l’aler txec David Jelínek. Els de Fotis Katsikaris van dominar a plaer i també a la pintura amb quatre punts consecutius del veterà pivot grec, Bourousis, per situar el 5 a 19. El desastrós primer quart va acabar amb un 14 a 25 i gràcies a un triple del més inspirat, David Jelínek.

Als següents 10 minuts, l’Herbalife Gran Canària no va deixar de prémer l’accelerador. Bourousis va fer el que va voler sota la cistella i Omar Cook assistia i també anotava. Dos veterans amb molta fam. Per part andorrana, ‘Tyson’ Pérez es carregava amb dues faltes personals i la màxima diferència dels de Katsikaris van arribar a guanyar de 22 punts de diferència després d’una esmaixada espectacular de Matt Costello i dos tirs lliures d’un altre ex MoraBanc, Beqa Burjanadze. Amb el 17 a 39, les diferències van continuar creixent i el parcial va acabar sent de 3 a 11 per el 19 a 41. La ‘millor’ notícia per el BC MoraBanc va ser la lesió del pivot nord-americà de l’Herbalife Gran Canària, Matt Costello, que va patir un esquinç de turmell després d’una bonica jugada individual de Frantz Massenat. Els d’Ibon Navarro van despertar amb el 19 a 41 i amb més cor que cap van realitzar un parcial d’11 a 4 amb dos triples de Dejan Todorovic, un 2+1 de Clevin Hannah –que jugava contra un dels seus ex equips ACB-. Aquests dos jugadors van ser dels més destacats, a nivell ofensiu, del BC MoraBanc. Amb aquest parcial, els d’Ibon Navarro es van situar a 15 punts de diferència amb el 30 a 45. El tècnic grec de l’Herbalife Gran Canària va demanar temps mort i, tot seguit, un 2+1 de Harper va tornar a alimentar la confiança dels de Gran Canària. ‘Tunde’ Olumuyiwa va patir la seva tercera falta personal –dues d’elles amb dos bloquejos en jugades d’atac-. Abans d’arribar-se al descans, un parcial de 7 a 0va tornar a fer creure als d’Ibon Navarro amb el 37 a 50, però el segon quart va acabar amb dos tirs lliures anotats per John Shurna (37 a 52). Ibon Navarro també ho va descriure bé abans de començar el tercer quart. “Ens està costant agafar el ritme defensiu. Cinquanta punts l’altre dia i ara 52. A veure si ens enganxem al partit”.

La millora defensiva es va produir a la represa. Va ser un tercer quart farcit de despropòsits a l’inici que va beneficiar un xic més als d’Ibon Navarro. Per els de Gran Canàrai va tornar a pista Matt Costello. El BC MoraBanc es va encomanar a la inspiració ofensiva de Jeremy Senglin. L’escorta nord-americà va liderar el joc d’atac del seu equip. Els andorrans van arribar a situar-se a només 9 punts de diferència amb el 58 a 67 i amb un parcial de 13 a 6. El temps mort de Fotis Katsikaris va demanar un temps mort i l’Herbalife Gran Canària va respondre amb un parcial de 6 a 2 per el 60 a 74, però el BC MoraBanc va treure a passejar l’ADN dels equips d’Ibon Navarro, és a dir, competir fins al final passi el que passi. El tercer quart, amb una versió una mica més millorada dels d’Ibon Navarro, va acabar amb un 64 a 75.

La fe va portar al BC MoraBanc a somiar amb la remuntada. Els d’Ibon Navarro, sempre competitius fins al final, van arribar a situar-se a quatre punts de l’Herbalife Gran Canària per dues vegades. La primera amb el 75 a 79 amb un triple de Dejan Todorovic i la segona amb un 78 a 82 amb un triple de David Walker, però tot va canviar amb la tècnica xiulada sobre Clevin Hannah per ‘flopping’. Cook va començar a ‘cuinar’ la victòria del Gran Canària a cop de triple i també d’assistència. Tot el que Cook anotava i feia anotar als seus companys, el BC MoraBanc a l’altre costat ho fallava de manera desesperant. Dels quatre punts de diferència, és a dir, el 78 a 82 es va passar al +14 amb un triple de Xavi Rabaseda (80 a 94). Tota la resta va ser un vull, però no puc constant i un BC MoraBanc entregat a la inspiració d’un jugador de 38 anys.

El proper partit serà dilluns a les 21.30 hores contra el Casademont Saragossa que va perdre a la jornada inaugural contra el sorprenent San Pablo Burgos de Joan Peñarroya que ahir va superar al Reial Madrid.

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (14), Massenat (5), Dejan Todorovic (13), Bandja Sy (8) i Nacho Llovet (6) –cinc inicial-; ‘Tunde’ Olumuyiwa (6), David Jelínek (13), David Walker (5), Senglin (13), ‘Tyson’ Pérez (5), Alexis Bartolomé (0) i Guille Colom (0).

HERBALIFE GRAN CANÀRIA: Cook (21), Harper (11), Rabaseda (7), John Shurna (8) i Costello (12) –cinc inicial-; Bourousis (19), Lecomte (5), Javi Beirán (3), Beqa Burjanadze (7), Stan Okoye (5) i Oriol Paulí (6).

ÀRBITRES: Carlos Peruga, Òscar Perea i Sergio Manuel. Eliminat per cinc faltes personals Clevin Hannah –BC MoraBanc-.

PARCIALS: 14-25, 37-52 –descans-; 64-75 i 88-104.

LLOC: Pavelló Fuente de San Luis de València.

DECLARACIONS D’IBON NAVARRO

“No podem arribar al minut 20 al partit. Això no és una pretemporada, és un torneig oficial. Ens queixem que els equips peguen i aquí ve la gent a mort. Quan ho entenem ens hi posem. La meva màxima preocupació contra el BC MoraBanc serà jugar 40 minuts i no 20”.