Òscar Casal ahir al matí abans de la sortida de l’OCC de l’Ultra Trail del MontBlanc.

Òscar Casal ha d’abandonar al quilòmetre 44 de l’OCC de l’UTMB

Redacció / Foto: FAM

Òscar Casal, únic representant de la FAM l’Ultra Trail del Mont-Blanc 2021 (UTMB) després que el seu germà, Marc, renunciés a la cita per continuar recuperant-se de la lesió al turmell, no va poder completar ahir els 56 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu de l’OCC. Casal, que arribava a la cita després de dues setmanes intenses d’entrenament a Suïssa, es va veure obligat a abandonar amb molèsties i dolors a un peu, segons va informar la FAM.

El britànic Jonathan Albon ha guanyat l’OCC en 5:02:57, millorant el temps de Stian Angermund de 2019 en més de 15 minuts. En dura pugna amb el britànic, el seu compatriota Robbie Simpson ha hagut de conformar-se amb la segona posició i no ha estat capaç de remuntar Albon encara que ho ha intentat durant tota la carrera, finalment va arribar amb un temps de 5:05:35.

El tercer lloc va ser per a Petter Engdahl en arribar a Les Tseppes i després de fer una bonica carrera batent els corredors de l’equip hoka amb un temps de 5:08:31. Thomas Cardin, Hayden Hawks i Nicolas Martin van tancar les sis primeres places d’aquesta cursa.

En categoria femenina, la campiona va ser Blandine l’Hirondel, amb un temps de 5:45.08, després de liderar la prova des del principi i fins al final. En segona posició va arribar la francesa Mathilde Sagnes i en tercera Caitlin Fielder, que es va imposar a la gironina Anna Comet, que va ser quarta.