Un gol de Pau Casadesús al Carlos Tartiere va suposar la primera victòria de l’FC Andorra a la Lliga SmartBank.

A Oviedo, Pau i després glòria

Víctor Duaso / Foto: FC Andorra
A Oviedo, Pau i després glòria. La primera victòria de l’FC Andorra a la Lliga SmartBank –la segona divisió espanyola de tota la vida– no va arribar amb un gol del jugador més conegut, ni tampoc de qui més cobra ni del més experimentat en això del futbol professional. Tot el contrari, va ser de Pau Casadesús, de només té 19 anys i sortit de les files del Gimnàstic Manresa juvenil. La temporada passada només va jugar dues estonetes a Primera RFEF i també va ser testimonial en un partit de Copa del Rei. Això sí, la vida i també el futbol sempre té un espai per a l’entrada de l’actor secundari. Al minut 95, una centrada per l’esquerra d’Héctor Hevel la va rematar de cap Pau Casadesús. Segur que Jon Pérez Bolo, nou tècnic del Reial Oviedo, ni el coneixia, però Casadesús va rematar de cap com quan l’exdavanter de l’Athletic Bilbao ho feia en les seves bones èpoques. La seva millor va ser amb la samarreta del Rayo Vallecano. Els d’Eder Sarabia van tenir la millor estrena possible a la Lliga SmartBank i van sumar els tres primers punts en un lloc emblemàtic com ho és el Carlos Tartiere d’Oviedo. Un 0 a 1 que suposa un avís per a navegants. Són novells i encara no tenen la plantilla tancada, tot i així, han arribat al futbol professional per intentar quedar-se el màxim de temps possible. El Reial Oviedo i l’FC Andorra van fer uns primers 45 minuts de tempteig. Els de Jon Pérez Bolo, pressionant a dalt i practicant un joc més directe, i els d’Eder Sarabia van estar espessos en l’elaboració. La primera aproximació del partit va ser asturiana, amb un remat de cap de Samu Obeng que va aturar sense problemes Raúl Lizoain. La possessió era per a l’FC Andorra i les aproximacions per al  Reial Oviedo.
Al minut 32, un contracop liderat per Carlos Martínez va servir perquè la pilota arribés a Rubén Bover i el migcampista mallorquí va xutar fluix i centrat a les mans de Tomeu Nadal. A la represa, els dos equips van agitar les cocteleres i van posar una marxa més. El primer avís el va donar Petxa. El lateral dret guipuscoà va provar amb un xut creuat que va sortir llepant el pal. La resposta va ser d’Hugo Rama, però Raúl Lizoain va enviar a córner. El partit no tenia cap tipus de control i al minut 52, Adrià Altimira va estar a punt de moure el marcador amb un xut creuat que va refusar a córner Tomeu Nadal.
Jon Pérez Bolo va donar entrada a l’hiperactiu jugador mexicà Marcelo Flores i també al davanter menorquí Sergi Enrich i Eder Sarabia a jugadors com ara Héctor Hevel, Jacobo González o l’habilidós Iván Gil. Al minut 79, una pèrdua de pilota força innocent i arriscada d’Adrià Vilanova hauria pogut suposar l’1 a 0, però el remat de cap de Sergi Enrich va anar a fora. Un minut després, el veterà Montoro no va estar massa encertat en una pilota morta a dins de l’àrea. Tampoc ho va estar Sangalli. Al minut 88, el Reial Oviedo es va quedar amb un jugador menys. El VAR va avisar d’una forta entrada a l’altura de la tíbia de Sergi Enrich a Petxa. Els de Jon Pérez Bolo es van quedar amb 10 i Casadesús, a l’afegitó, va signar el triomf andorrà.

Sarabia: “És un èxit ‘tremendo’. Un partidàs”

Xiulant i feliç. Així es va mostrar d’inici Eder Sarabia a la roda de premsa després del triomf per 0 a 1 contra el Reial Oviedo. “Hem jugat una primera part espectacular. Al segon temps, l’Oviedo ens ho ha posat complicat, però hem sabut patir. Amb l’expulsió, que evidentment que els condiciona, nosaltres estàvem jugant una mica precipitats perquè notàvem que podíem guanyar. Per a nosaltres és un èxit tremendo. Ha estat un partidàs”. També va lloar l’equip asturià. “Ens ho prenem com si estiguéssim vivint un somni. L’Oviedo és un equipàs”.

0- REIAL OVIEDO: Tomeu Nadal, Lucas Ahijado, Rodri Tarín, Dani Calvo, Alonso Aceves, 'Luismi' (Montoro, 75'), Hugo Rama ('Jimmy', 75'), 'Viti' Rozada (Sangalli, 67'), Borja Sánchez (Sergi Enrich, 67'), Samu Obeng (Marcelo Flores, 54') i Borja Bastón.

1- FC ANDORRA: Raúl Lizoain, 'Petxa', Adrià Vilanova, Diego Alende, Marti Vilà, Marc Aguado, Sergio Molina (Iván Gil, 76'), Rubén Bover, Adrià Altimira (Héctor Hevel, 67'), Marc Fernández (Jacobo, 76') i Carlos Martínez (Pau Casadesús, 86').

ÀRBITRE: Andrés Fuentes Molina (València) i al VAR Daniel Ocón Arráiz (La Rioja). Groga a 'Jimmy' i vermella directe a Sergi Enrich (88') –Reial Oviedo– i groga a 'Petxa' –FC Andorra–.

GOL: 0-1 Pau Casadesús (95').

LLOC: Carlos Tartiere d'Oviedo. 14.200 espectadors.