L’aler serbi del BC MoraBanc, Dejan Todorovic, va ser el millor del partit, però va rebre en aquesta jugada un cop a la cama.

‘Palicica’ per seguir vius

Palicica del BC MoraBanc al Saragossa per continuar vius, amb opcions remotes per accedir a semifinals de la lliga ACB. L’equip dirigit per Ibon Navarro, amb un Dejan Todorovic espectacular a nivell d’encert, amb 26 punts (6 de 6 en triples i 29 de valoració), va superar per segona vegada aquesta temporada el Saragossa amb un marcador folgat. Els andorrans es van imposar per 93 a 113 als aragonesos i a dues jornades per acabar la lliga regular d’aquesta fase final estan obligats a guanyar els dos partits que els resten: demà contra el Reial Madrid i divendres contra el Burgos.
Nou inici sense massa fluïdesa del MoraBanc. Nova posada en escena fluixa, però aquesta vegada amb reacció. Els d’Ibon Navarro van encaixar un parcial inicial de 16 a 7 i tot es podria explicar pel que va passar des del salt inicial fins als primers cinc minuts de partit. En el primer atac del Saragossa, també amb baixes sensibles i amb molts jugadors joves de la bona base aragonesa, la tripleta arbitral va xiular tres faltes consecutives al MoraBanc. Mentrestant, els de Porfi Fisac es van endur el primer round amb l’encert de l’aler alemany Robin Benzing, amb dos triples consecutius i un altre de Rodrigo San Miguel.  Després d’un 0 de 4 en triples del BC MoraBanc va arribar el primer encert des de la línia de 6,75, amb un de David Jelínek mentre s’esgotava la possessió per al 16 a 10. Això sí, el domini des de bon inici va ser del Saragossa, amb un joc molt més fluid i alegre en atac. Al final del primer acte, 28 a 24 favorable als de Porfi Fisac.
En el segon quart, els d’Ibon Navarro van trobar la fluïdesa i també l’encert. De fet, tres triples consecutius de Todorovic van posar per davant en l’electrònic per primer cop el BC MoraBanc amb el 32 a 33. El serbi va anotar 16 punts en vuit minuts jugats amb 4 de 4 en triples. Els de Navarro van passar a dominar el partit i a jugar amb més tranquil·litat. Un triple de Clevin Hannah i un altre de David Walker va situar el 34 a 41 i van completar un parcial de 0 a 8 i també anotar vuit dels últims nou triples intentats. Un triple de l’argentí Nico Brussino va trencar la ratxa andorrana. Els de Porfi Fisac van reaccionar i van aconseguir empatar el partit a 45. Un triple de Guille Colom que va esgotar la possessió va deixar el 45 a 48, i el marcador abans de marxar cap als vestidors el va tancar David Walker amb una safata després d’una recuperació de Frantz Massenat (45 a 50).
No va canviar res a la represa. El BC MoraBanc, ja oblidada una posada en escena dolenta, va aconseguir controlar el partit i també el bàsquet alegre i, molt sovint, massa individualista dels aragonesos. Tunde Olumuyiwa va aprofitar per deixar-se veure amb un tap i una esmaixada i, especialment, la seva intensitat defensiva i també ofensiva. Les màximes diferències per al BC MoraBanc van començar a arribar i només Dylan Ennis es mostrava entonat per part del Casademont Saragossa. Els de Navarro van arribar a guanyar de 14 punts (61 a 75), però un triple del gallec Barreiro va tancar el tercer quart deixant un 64 a 75.
A l’últim quart, el MoraBanc va signar el primer triomf d’aquesta fase final excepcional i ho va fer a cop de triple amb encerts de Hannah i dos de Todorovic per realitzar un 6 de 6 des de la línia de 6,75 i 26 punts per al serbi que va acabar amb un cop a la cama i és dubte per al partit de demà contra el Reial Madrid. El partit va acabar amb jugades espectaculars, com algunes esmaixades de Sy o Tunde i un triple del jugador del segon equip, Alexis Bartolomé. Palicica per seguir creient i batut el rècord històric de punts del club a l’ACB.

Ibon Navarro: “Destaco el treball constant”

Satisfet. Primera victòria a la fase final excepcional i amb un bon partit contra el Casademont Saragossa. El tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, així mateix ho va analitzar un cop va finalitzar el partit per Movistar Deportes. “Més que el rècord històric de punts del club... Jo estic més content perquè ens hem tret la motxilla de no estar contents amb la nostra feina. Algú pot pensar que hem guanyat uns nens, però aquests nens del Saragossa juguen molt bé a bàsquet i són molt perillosos. A més a més, el seu entrenador els fa jugar molt bé. Ho hem vist”, va assegurar Navarro, que va lloar els seus jugadors. “Hem fet molt bon treball durant els 40 minuts i l’anotació històrica està bé, però jo em quedo amb el treball de l’equip, que ha estat molt constant”. Ara toca pensar en el Reial Madrid. “A veure si mantenim aquesta línia de treball per al pròxim partit. Sabem que contra equips com València o Gran Canària, que tenen aquestes estructures de plantilla molt físiques, patim molt, i el Reial Madrid és molt més del mateix. Es tracta que quan tornem a casa sigui després d’haver-ho donat tot. Moltes vegades ho dones tot i perds de 30, però has de tornar a casa amb la sensació que ho has donat tot, com avui [ahir per al lector]”.