Permís per somiar

Es guanyen el permís per somiar. El Vall Banc FC Santa Coloma, el vigent campió de lliga, va empatar 0 a 0 en el partit d’anada de la segona ronda de l’Europa League i dijous 1 d’agost tindrà l’oportunitat de donar la campanada a Astana.
El rival no va ser tan ferotge com el pintaven tots, però això va ser virtut del Vall Banc FC Santa Coloma. Els de Marc Rodríguez van jugar un partit força sòlid i amb idees clares en atac. Van jugar uns primers 45 minuts bons i farcits d’intensitat. El màxim perill el portava el veterà i incombustible Enric Pi. Els dos primers xuts amb certa intenció del partit van ser del jugador català. L’ex de la UE Sant Julià va provar primer amb una boleia que sortia per sobre del travesser i després amb un xut ras des de fora de l’àrea en aprofitar una recuperació de Diego Nájera.
L’Astana no sabia com superar la teranyina que havia dissenyat Marc Rodríguez i la millor ocasió va ser del Vall Banc FC Santa Coloma amb un xut llunyà de Chus Sosa que va treure del mateix escaire el porter Nenad Eric. La resposta de l’Astana no va trigar a arribar i va ser amb la primera aproximació dels de Roman Hrygorchuk. Corria el minut 25 quan Logvinenko va rematar de cap a la sortida d’un córner i la pilota va picar al travesser. Abans d’arribar al descans, l’islandès Sigurjónsson va estar a punt d’obrir el marcador amb un xut llunyà que va refusar amb una gran estirada el jugador Eloy Casals.
A la represa, la millor versió del Vall Banc FC Santa Coloma va continuar. Els de Marc Rodríguez continuaven demostrant solidesa. Al minut 47, Chus Sosa en una falta lateral molt llunyana va estar a punt de sorprendre Nenad Eric, que va refusar en primer terme una pilota enverinada. Tot seguit, el porter internacional per Kazakhstan va aturar un xut tou d’Enric Pi a passada de Chus Sosa. El croat Marin Tomasov també va tenir la seva amb un xut ras aturat per Eloy Casals.
L’entrada del congolès Firmin Mubele, ex-Tolouse, va animar l’Astana i Tomasov va tornar a gaudir d’una ocasió que va ser espectacularment refusada per Eloy Casals. Hi va haver temps per una picabaralla on Moi San Nicolás, sense complexos, va agafar del coll Maevski. L’àrbitre va tancar la trifulga amb una groga per als dos jugadors. Els colomencs van aguantar l’empat i viatjaran a Kazakhstan amb sensació de poder donar la sorpresa.