Peter Muñoz alimenta el somni

Al minut 93, una combinació entre Walter Fernández i el francès Quentin Pereira va acabar amb una centrada de l’exjugador format al Sochaux que el defensa central Peter Muñoz, a l’alçada del punt de penal, va superar al porter andalús Javi Muñoz. Els d’Emiliano González, amb només dos jugadors de camp a la banqueta i amb 10 per l’expulsió de Fousseyni Cissé, va començar a alimentar el somni de passar a la següent ronda de la UEFA Europa League en superar per 3 a 2 l’Europa Football Club de Gibraltar, farcit de jugadors andalusos.
Els lauredians abans de començar el partit van perdre per un esquinç al genoll del defensa Alassane També. Per tant, Emiliano González va haver de situar Soualio Bakayoko al lateral esquerre. El germà del jugador del Chelsea, Tiémoué Bakayoko, va fer tot el que va poder amb els ràpids extrems de l’Europa FC. Al minut 3, un greu error a la sortida d’un córner va permetre Adri Gallardo obrir el marcador a favor dels de Gibraltar. L’exdavanter del Xerez va superar des de l’àrea petita Ferran Pol després d’un remat defectuós d’Olmo. El domini inicial, però sense gens de ritme, va ser per l’Europa FC. Passaven els minuts i després d’una bona aturada de Ferran Pol amb una picadeta d’Adri Gallardo, la UE Sant Julià va despertar. Primer va avisar amb un remat de cap creuat de Joel Méndez després d’una centrada de Johny Vinasco. A dos minuts del descans, el davanter de la UE Sant Julià, Joel Méndez, va fer el gol de l’empat després d’una assistència del mateix Johny.
A la represa es va repetir el guió de la primera. Millor inici de l’Europa FC, entrenat per l’andalús Rafa Escobar, i l’1 a 2 als 49 segons després d’un gol en pròpia meta del togolès, Sénah Mango, que va rematar amb el pit una centrada del menut Juanpe per la dreta. Els d’Emiliano González no van perdre la cara al partit i al minut 63, Joel Méndez va marcar, novament, el gol de l’empat en aprofitar un greu error defensiu dels de Gibraltar. Al minut 74, l’àrbitre bosnià Dragan Petrovic va expulsar amb vermella directa Fousseyni Cissé per un cop de colze al defensa Olmo. L’Europa FC va buscar el gol del triomf, i més amb l’entrada de Tjay De Barr. L’extrem, de només 19 anys, s’incorpora al juliol al Reial Oviedo. Els de Rafa Escobar no van aprofitar les seves oportunitats i al minut 93 va aparèixer Walter Fernández combinant amb Quentin Pereira i gol de Peter Muñoz. Esclat d’alegria, i en especial per una colla d’aficionats francesos que van animar com si fossin de tota la vida a la UE Sant Julià. Dijous partit de tornada a les 20.30 hores i sense el davanter Fousseyni Cissé, que serà sancionat. El somni de passar ronda es pot convertir en realitat a Gibraltar.

Triomf de la UE Engordany amb gol d’Aaron

L’Engordany també alimenta somiar en la primera victòria d'un equip andorrà en competició europea fora de casa. Els de Filipe Busto van superar per 0 a 1 La Fiorita de San Marino amb un gol al minut 31 de l’exdavanter de la UE Santa Coloma, Aarón Sánchez. Els escaldencs van aconseguir el gol de la victòria a la sortida d’un córner tret per Sebas Gómez. Els de Busto van saber aguantar aquesta mínima renda contra un equip de San Marino que va comptar a la segona amb la participació del veterà migcampista italià de 45 anys Damiano Tommasi. El local Vassallo va ser expulsat per vermella directa. Dijous, partit de tornada a les 19.30 hores.