Pidasa, Matecosa i Escale comencen guanyant

La primera jornada de la Lliga Nacional ha fet que dels quatre equips que es preveu que disputaran els play-off al títol, un hagi començat amb mal peu. Aquest ha estat el Construccions La Posa FC Lusitans.

Mal començament de temporada per al conjunt de Vicenç Marquès, que va deixar escapar dos punts davant un nouvingut de la categoria, la UE Engordany. El matx que els enfrontava va acabar amb empat a dos. Els escaldencs es van avançar en el marcador i van comptar amb dos gols d’avantatge. Correia feia el primer poc després de superar la mitja hora de partit. Duran materialitzava el segon al minut 57, cosa que feia saltar la primera sorpresa en aquest principi de campanya. Marinho va retallar diferències i a 10 minuts per al final Franclim feia l’empat, que seria definitiu.

La resta d’equips que s’espera que estiguin en la zona alta de la classificació no van fallar, encara que el defensor del títol, el Pidasa FC Santa Coloma, va estar a punt de fer-ho, patint en excés. Va superar l’Inter Club Escaldes per 2 a 1, tot i que la victòria no se la va assegurar fins al temps afegit. El matx es va mantenir amb el marcador amb zero gols fins al 66, quan Viegas avançava els escaldencs. Fins al 82 no va arribar la igualada, obra d’Alejandro. Semblava que acabaria amb empat, però va aparèixer Sonejee al rescat al minut 92 per salvar el seu equip donant-li la victòria.

La resta de partits van acabar amb golejada, amb resultats més de tennis que no pas de futbol. L’Escale UE Santa Coloma va superar el CE Principat per 0 a 6. Abans de la mitja hora els colomencs ja manaven 0-2 amb dianes de Luis Miguel i Boris. En començar la segona part, Boris tornava a marcar i les diferències s’ampliaven des del punt de penal, amb llançaments transformats per Víctor Rodríguez i Luis Miguel. Vall tancava el marcador.

Una altra golejada va ser la que va aconseguir el Matecosa UE Sant Julià davant el Ranger’s FC per 6 a 0, en què tots els gols van tenir un protagonista diferent. El conjunt de Juli Ferreros ha començat amb força la temporada, després d’imposar-se el cap de setmana anterior al Pidasa en la Supercopa.

Al m. 13 Gabi Riera materialitzava el primer. Jacques era el següent a marcar i a la mitja hora ho feia una de les incorporacions d’aquest estiu dels lauredians, Xavi Andorrà, que s’estrenava amb el seu nou equip. Al descans es va arribar amb una diana més, obra de Sebas Gómez. Kiko, un altre dels nous enguany, feia el cinquè al m. 60 i Peppe tancava el marcador a set minuts del final.