Sinan Bakis transformant el penal al minut 92 que va suposar l’empat a 1 contra l’Albacete Balompié al Carlos Belmonte.

Planten cara a les adversitats

V. D. / Foto: FC Andorra
Les adversitats es lluiten i no es ploren. L’FC Andorra va haver de superar tot tipus d’entrebancs, com ara la pluja –això va afectar els dos equips–, l’expulsió de Carlos Martínez al minut 27 i un penal força discutit, que no ho era pas, i que va suposar l’1 a 0.  En comptes de lamentar-se, els d’Eder Sarabia van plantar cara a tots els cops que va rebre fins que va aconseguir empatar a 1 amb un gol de Sinan Bakis de penal als minuts d’afegitó. Els tricolors sumen la quarta jornada consecutiva sense perdre i ja són desens amb 11 punts a la Lliga SmartBank.
L’Albacete Balompié va dominar els primers minuts i es va saber adaptar millor a la pluja. Els de Rubén Albés van treure la pilota a l’FC Andorra i van gaudir de més aproximacions. Al minut 4, una centrada de Rubén Martínez cap a Juanma García la va tallar Raúl Lizoain. Els de Castella-La Manxa es van sentir molt més còmodes sobre la mullada gespa natural del Carlos Belmonte. Van arribar a demanar fins a tres penals: dos per mans i un per una suposada entrada de Marc Aguado a Juanma García. Les aproximacions dels locals no eren del tot clares, però anaven avisant.
L’FC Andorra es va trobar incòmode des del primer moment i al minut 27 va perdre per vermella directa a Carlos Martínez. La gespa estava molt lliscant, però el peu també el va aixecar més del compte davant Álvaro Rodríguez. Expulsió i segona adversitat per superar.
Abans d’arribar al descans, Manu Fuster va estar a punt de marcar a la sortida d’un córner, però Raúl Lizoain va salvar amb els peus l’u contra u.
A la represa, tercera adversitat en forma de penal. El jugador, que més a prop havia nascut d’Andorra dels 22 que hi havia, Jonathan Dubasin, va buscar Diego Alende i va caure dins de l’àrea. L’alturgellenc es va fabricar el penal i l’àrbitre i també el VAR van picar de valent. Maikel Mesa el va transformar. El gol va portar un xic de desconcert i Dubasin va estar a punt de marcar el 2 a 0, però Martí Vilà va salvar el seu xut creuat. Eder va fer canvis i va fer un dibuix de 3-1-4-1. A partir de llavors, l’Albacete Balompié va deixar de fer el seu futbol i es va anant tancant a dins de l’àrea. Primer, Bernabé va salvar el remat de Marc Aguado i quan el partit moria amb els cinc minuts d’afegitó va arribar al minut 92 un innocent penal d’Álvaro Rodríguez per mans a la sortida d’un córner. Clar. El va transformar Sinan Bakis. El davanter alemany, d’origen turc, va estar a punt de fer el gol de la victòria i certificar la remuntada, tot i així, l’ex-Heracles Almelo va enviar el seu xut a prop de l’escaire.
El pròxim partit serà dissabte a l’Estadi Nacional contra un ex-Primera, el Llevant.

1- ALBACETE BALOMPIÉ: Bernabé, Álvaro Rodríguez, Djetei, Boyomo, Julio Alonso, Olaetxea, Maikel Mesa (Javi Martínez, 82'), Rubén Martínez (Sergi Maestre, 72'), Manu Fuster, Dubasin (Dani González, 82') i Juanma García.

1- FC ANDORRA: Raúl Lizoain, Pau Casadesús (Adrià Altimira, 59'), Diego Alende, Mika Mármol, Martí Vilà (Diego Pampín, 71'), Marc Aguado, Sergio Molina (Bundu, 82'), Héctor Hevel, Germán Valera (Álex Pastor, 59'), Carlos Martínez i Almpanis (Bakis, 46').

ÀRBITRE: Luis Mario Milla Alvendiz (La Rinconada, Sevilla) i al VAR Eduardo Prieto Iglesias (Pamplona). Grogues a Álvaro Rodríguez –Albacete Balompié– i vermella directe a Carlos Martínez (27') i grogues a Marc Aguado, Adrià Altimira i Bakis –FC Andorra–.

GOLS: 1-0 Maikel Mesa, de penal (51') i 1-1 Bakis, de penal (92').

LLOC: Estadi Municipal Carlos Belmonte d'Albacete. 6.223 espectadors.