Raúl Portillo en el moment de creuar la meta i adjudicar-se la 41a edició de la Multisegur Volta als Ports.

Portillo guanya per tercera vegada consecutiva la Volta als Ports

Redacció/Foto: Vallnord

Ja diu la dita que no n’hi ha dues sense la tercera, i així va ser. El biscaí Raúl Portillo es va adjudicar ahir per tercer any consecutiu la Multisegur Volta als Ports, la marxa cicloturista organitzada per l’Agrupació Ciclista Andorrana, que arribava a la 41a edició.

Portillo, que va reconèixer que la lluita “ha estat dura” però “divertida”, va superar en més d’un minut el segon classificat, el ciclista professional George Benett. El neozelandès va finalitzar la cursa en un temps de 3:54.19. El tercer nom destacat de la jornada va ser el del jove australià Freddy Ovett, que va aconseguir el tercer lloc de la classificació amb només uns segons de diferència, 3:54.28.

En la categoria femenina, en la qual cal assenyalar un any més la creixent participació, la guanyadora va ser Teresa Costa. L’olotina es va emportar l’or després d’imposar-se en gairebé 4 minuts a la també catalana Sandra Santanyes. Els seus temps van ser de 4:53.53 i 4:57.24, respectivament. El tercer calaix del podi va ser per a la valenciana Pilar Mansilla, que arribava a Arcalís després de 5:22.48.

L’exigència del recorregut 4 estrelles es va fer extensiva al circuit de tres, en què els participants havien de fer 81 quilòmetres i 2.322 metres de desnivell. Totes dues categories van comptar amb presència andorrana als podis respectius. Sergi Martín (3:07.55) arribava segon al darrere de Jaume Rué, que va liderar la cursa amb 3:06.40. En la participació femenina la plaça més destacada va ser l’aconseguida per Andrea Sinfreu (3:53.17), que va arribar en tercer lloc darrere de l’atleta Clàudia Galicia (3:42.17) i de Sandra Varela (3:31.31).

Finalment, val a destacar els noms de Pascal Noguero i Cecilia Assua en el circuit de 53 quilòmetres, i el d’Adrià Regada i Tània Rodenas en la cursa de 27 quilòmetres.

El president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart, va fer un “balanç molt satisfactori” de la 41a edició d’una prova amb xifra de participants “rècord”, en què es va veure  “un nivell molt alt, amb participants pros que han fet un molt bon entrenament” en el marc “d’un dia espectacular”.

L’organització de la Multisegur Volta als Ports ja prepara una 42a edició en què espera repetir l’èxit absolut d’aquest 2018, en què a més de registrar-se el nombre d’inscripcions més alt de la seva història, no es va produir cap incident de rellevància. I és que el bon temps va afavorir el desenvolupament de la prova on van prendre part prop de 1.200 corredors.