Clàudia Guri va debutar amb la selecció amb 6 punts i 13 rebots contra Noruega.

Primer cop de realitat a Xipre

V. D. / Foto: FIBA.COM
Aprendre a cop de derrota per segon Campionat d’Europa C consecutiu. Ara mateix és el que toca. El combinat femení, dirigit per Jaume Tomàs, es va estrenar amb derrota al Campionat d’Europa C femení absolut que es disputa a Nicòsia (Xipre). La selecció, en el debut de Clàudia Guri als seus 27 anys i també en la première d’Alèxia Rodríguez i Maria Sobany, va caure derrotada per 95 a 36 contra Noruega. “En l’últim Campionat d’Europa C ja ens van passar totes les seleccions per sobre. Ara sembla que no ens hem mogut d’allà i ens ha superat de la mateixa manera Noruega. No ens assemblem a cap selecció. Les seleccions van a mort, però no vull que em perdonin la vida i hem d’aprendre a així”, va reconèixer Jaume Tomàs, seleccionador absolut femení i també director tècnic de l’ens.
En el primer quart, les de Jaume Tomàs ja perdien per 26 a 6 i en el segon van rebre un parcial de 22 a 8 per arribar al descans amb un 48 a 14 desfavorable amb 8 punts de Tori Halversen, Julie McCarthy i Fattima Mohammad. Per part andorrana estava destacant la jove Laura Laurent amb 6 punts.
A la represa, la selecció va millorar un xic i van acabar perdent el parcial per 20 a 14 per deixar el 68 a 28 amb una cistella sobre la botzina de Cristina Andrés. En l’últim quart, Noruega va tornar a passar per sobre amb un parcial de 23 a 4 i va acabar el partit amb un 95 a 36. Les millors de Noruega van ser Synne Jacobsen amb 13 punts, 6 rebots i 17 de valoració. També Fattima Mohammad  amb 13 punts i 10 de valoració. Julie McCarthy i Ingrid Selvik van anotar 12. Per les andorranes, la jove Laura Laurent va acabar amb 14 punts i Clàudia Guri, en la seva estrena, amb 6 punts i 13 rebots. “Hem patit molt, però veníem a això. Les noies estan bé i en els últims 10 segons amb un resultat molt advers hem pressionat a dalt per anotar quatre punts”, va indicar Jaume Tomàs. El proper partit serà avui (15 hores) contra Kosovo.

CONTRA JORDAN DAVIS
La selecció, en el debut del seleccionador Cristian Vegas en substitució de David Eudal, s’estrena avui (16.15 hores) al Campionat d’Europa C a Malta contra Azerbaidjan. Els andorrans, sense Alexis Bartolomé, Jordi Moliné o Albert Pons, s’enfronten a un rival que té com a estrella un jugador ACB com el base Jordan Davis. El nord-americà va militar al Manresa i el curs passat va estar a l’UCAM Múrcia. També va estar al Hapoel Tel-Aviv.