Primer ‘match ball’ perdut

El títol és a un punt i només queden tres jornades per acabar el play-off. El Don Denis FC Santa Coloma va perdre el seu primer match ball, tot i que va fer els deures en vèncer per 0 a 1 a la UE Santa Coloma. Això sí, tampoc va fallar l’FC Lusitans Les Barques, que es va imposar per 2 a 3 al minut 89 al Tic Tapa UE Sant Julià, que aquest estiu no disputarà competició europea ni la prèvia de la Champions League, ni tampoc la prèvia de l’Europa League. Temporada per oblidar dels lauredians, que van destituir Raúl Cañete i van confiar en Carlos Sánchez, més conegut com el Maño, però ni ell ha sabut trobar la solució.

El Don Denis FC Santa Coloma ja sabia abans de començar el partit contra la UE Santa Coloma que no podia conquerir el títol. No es va jugar una jornada unificada i a les 12 hores l’FC Lusitans es va agafar a les seves opcions de títol com ferro roent i va vèncer per 2 a 3 al Tic Tapa UE Sant Julià. Els colomencs, els d’Imbernón, van fer un partit sòlid i seriós contra la UE Santa Coloma, que també busca la classificació europea. La primera gran oportunitat d’aquest partit, amb molt de migcampisme, va ser de Cristian Martínez, tot just abans d’arribar al descans, amb un xut que va refusar a córner Iván Perianez. En la segona part, els dos equips van continuar amb el domini altern i també es van continuar imposant les defenses fins que, al minut 57, Marc Pujol va treure un córner i al segon pal va semblar rematar Juanfer Laín, però en l’acta del partit l’àrbitre li va donar el gol en pròpia meta a Boris Antón. La jugada deixava molts dubtes sobre el protagonista ja que va ser amb una rematada des de l’àrea petita. Amb el 0 a 1, la UE Santa Coloma va buscar l’empat, i el va tenir en una ocasió de Pedro Reis. Tot i així, Marc Pujol va estar a punt de marcar el 0 a 2 amb un xut que va impactar al travesser.

En el partit que es va disputar abans entre el Tic Tapa UE Sant Julià i l’FC Lusitans, els de Raúl Cañete –que es va poder vengar del seu exequip– es van imposar per 2 a 3. Al minut 8, Riera va estar a punt de marcar el primer gol en rematar força i de volea a les mans de Coca. Vuit minuts després arribaria l’1 a 0, i va ser del Tic Tapa després d’un gol de Carlos Gomes a passada d’Alfi Conteh, que va marxar fàcilment del porter Richi Paz. Poc va durar l’alegria ja que Aguilar va empatar en recollir un refús de Rafa Silva de cap. El xut va ser desviat amb el pit per Iván Vigo. Tres minuts després, Riera va completar la remuntada fent bona una assistència de Fabio. A la represa, Kiko Girau va empatar recollint un refús a la frontal de l’àrea i, quan tot estava predestinat a l’empat final de 2 a 2, al minut 89 Lucas Maciel va fer el gol de la victòria després d’un refús de Coca a una rematada de cap de Villanueva. El Tic Tapa queda fora d’Europa i l’FC Lusitans aprofita fins al final per atrapar el Don Denis FC Santa Coloma, el vigent campió.

La Penya Encarnada encara pensa en la salvació

En el play-off per la permanència, el Penya Encarnada encara somia en la salvació. Els de Rubén Olivera van empatar 1 a 1 contra l’FC Encamp, un rival directe per no baixar de manera directa a la Lliga Biosphere. Els d’Òscar Guerrero van obrir la llauna amb un gol de Ferran Montobbio. El Penya Encarnada, amb cap jugador a la banqueta, va empatar al minut 65 amb un gol de Najera. La sorpresa la va donar l’Assegurances Generals FC Ordino, que es va imposar a La Adelita UE Engordany per 1 a 2 amb gols d’Axel Rubiralta i Jefferson Martins, que van remuntar el de Jandro Fernández.