Primer pas típic de pretemporada

Primer partit amistós de pretemporada i primera derrota. El nou projecte del Bàsquet Club MoraBanc, dirigit enguany per Ibon Navarro, va caure derrotat pel recent ascendit a la Lliga ACB, el BAXI Manresa, per 77 a 75, en el partit del Torneig BBVA que s’està disputant a Sant Julià de Vilatorta. El BC MoraBanc, que es va enfrontar a l’equip entrenat pel seu exentrenador els últims vuit anys, Joan Peñarroya, van estar sense gràcia en els primers 20 minuts, però després a la represa el joc va millorar amb una més bona defensa que els permeté fer transicions ràpides en atac. Al primer quart, 22 a 19 a favor dels andorrans i en arribar al descans, 42 a 36 pel renovat equip manresà entrenat per Joan Peñarroya. En el BAXI Manresa destacava les accions individuals del base lituà Jokūbas Gintvainis i també el jove ala pivot gallec format a Can Barça, Álex Mazaira. Per part andorrana, el millor era David Walker i dels nous fitxatges només van donar bona impressió Reggie Upshaw Jr. i Dylan Ennis. Els d’Ibon Navarro van millorar substancialment el seu joc després del descans i van tenir l’opció d’empatar el partit a 77 amb una entrada a cistella de David Walker que no va encertar a anotar. El proper partit amistós serà dijous a les 20 hores a Escaldes-Engordany contra el Pau Orthez amb motiu del 40è aniversari de la parròquia escaldenca.
Mentrestant, el segon equip va perdre en el primer partit de la Lliga Catalana EBA contra el CB Pardinyes per un clar i contundent 100 a 71. Els de Xavi Luque tornaran a jugar el 16 de setembre contra l’Igualada.