Els jugadors de l’Inter Club Escaldes celebren el triomf que els dona el títol de lliga.

Primer títol per a l’Inter Escaldes

Redacció/Foto: FAF

A la tercera va la vençuda. I aquest cop sí. L’Inter Club Escaldes, que havia desaprofitat els dos primers match ball, va proclamar-se ahir campió de la Lliga Multisegur Assegurances i va aconseguir així el primer títol de la seva història a la vegada que va posar fi al domini dels darrers sis anys del Vall Banc FC Santa Coloma. A més, i tot i que ja tenia garantida la presència a Europa, el títol de lliga li obre les portes al “premi gros” i jugarà la ronda preliminar de la UEFA Champions League 2020-2021 contra el campió de la Superlliga de Kosovo.
Els escaldencs, que encaraven la darrera jornada del play-off pel títol amb un punt d’avantatge sobre els colomencs, van aconseguir el títol després de vèncer la UE Sant Julià per 3-0, marcador que feia inútil el triomf del Vall Banc FC Santa Coloma davant la UE Engordany per 2-0.
Conscients del que hi havia en joc, els homes d’Adolfo Baines van sortir en tromba a la gespa de l’Estadi Nacional. I és que en tot just trenta segons de joc els escaldencs van estar a punt d’obrir el marcador però ni el cop de cap de Genís ni el xut exterior de Pujol després del rebot van trobar porteria. Abans però d’arribar al segon minut de joc sí que va trobar els tres pals defensats per Javier López el gran heroi del maig, el capità Sergio Moreno, que veient el porter lauredià avançat va xutar gairebé des del mig del camp aconseguint un golàs que feia més planer el camí cap al títol.
De fet, els jugadors de Baines haurien pogut decidir el matx en el primer quart d’hora, però ni Reyes en dues ocasions ni Genís en una rematada de tisora van estar encertats. Els lauredians, que al minut 10 van perdre Sebas Varela per lesió, no aconseguien passar del mig del camp i es van veure del tot superats pel conjunt escaldenc. Pujol, al 17, i Genís, d’esperó al 21, van rematar fora per poc i López desviava a córner una canonada des de la frontal de Moreno, que sí superaria el porter lauredià, al minut 32, amb un potent xut de fora l’àrea i situant el 2 a 0 al marcador, resultat amb què es va arribar al descans, després que Ignacio Rosillo, al 44, ho provés des de la frontal en la primera rematada de la UE en tot el primer temps.
Al segon temps res no va canviar. Els jugadors de l’Inter Club Escaldes bolcats al camp de la UE Sant Julià, i Marc Pujol, des de fora l’àrea, va anotar el tercer al minut 52. D’aquí al final, tot un seguit d’ocasions per completar la golejada davant un conjunt que no va inquietar en cap moment la porteria defensada per Gomes.
En l’altre partit, el Vall Banc FC Santa Coloma va sumar un triomf estèril davant la UE Engordany, a qui va superar amb gols de Nico Medina, rematant una bona centrada d’Enric Pi, al 32 de la primera, i de Luis Blanco als cinc minuts de la represa.