Grondona, davanter de l’Atlètic Escaldes, va celebrar el seu 34è aniversari amb gol. Foto: FAF

Primera final per a l’Atlètic

Víctor Duaso
El nou i ambiciós projecte de l’Atlètic Club Escaldes va assolir el seu primer premi. L’equip dirigit per Luis Blanco, que ahir s’enfrontava al seu fill, disputarà la seva primera final de la Copa Constitució després d’eliminar en semifinals l’FC Santa Coloma. Els escaldencs, que van ser millors que els colomencs, van necessitar la pròrroga per superar l’anterior subcampió i es van imposar per 1 a 2. Per tant, l’Atlètic Club Escaldes optarà al títol i ho farà en una final contra la UE Sant Julià, és a dir, el quart contra el tercer classificat de la lliga regular. Queden fora l’Inter Club Escaldes, el líder, i l’FC Santa Coloma, el segon.
Els de Luis Blanco van dominar el partit i van gaudir de les millors oportunitats de gol. Això sí, el primer avís el va donar l’equip dirigit per Albert Jorquera. Al minut 20, l’internacional Álex Martínez es va topar amb el porter Álex Ruiz i el refús el va llançar per sobre del travesser Hamza. Al minut 31, l’Atlètic Club Escaldes va tenir la seva amb un cop de cap de Fabio Serra que va refusar el porter Miguel Ramos i també el travesser. Tot seguit, els escaldencs van demanar penal per unes suposades mans d’Álex Sánchez.
A la represa, Xavi Vieira va estar a punt d’obrir el marcador amb un xut llunyà que va aturar Miguel Ramos. També en va tenir una Álex Martínez, però Álex Ruiz va refusar de manera espectacular. Tot seguit, Miguel Ramos també va enviar a córner un remat de Xavi Vieira. Al minut 71, Andreu Ramos va tocar la pilota amb les mans dins de l’àrea i Grondona, que celebrava el seu 34è aniversari, no va fallar des del punt de penal, tot i que Miguel va encertar el seu llançament. A cinc minuts per al final, Pedro Santos, de falta directa amb l’ajuda de la tanca va empatar el partit. A la pròrroga, el gol de Xavi Vieira va eliminar els colomencs, que van jugar bona part del temps extra amb un jugador més.

FITXA TÈCNICA

FC SANTA COLOMA: Miguel Ramos, Robert Ramos ('Depa', 46'), Álex Sánchez, Andreu Ramos, Marc Rebés (David Rodríguez, 69') ('Josete' Tizón, 83'), Pedro Santos, Luis Blanco (Enric Pí, 74'), Hamza, Chus Sosa, Álex Martínez i Juanma Torres (Diego Nájera, 74').

ATLÈTIC CLUB ESCALDES: Álex Ruiz, Txus Rubio (Rudler, 76'), Adri Rodriguez, Gilson Correia, 'Moi' San Nicolás, Jesús Álvarez, Xavi Vieira (David Maneiro, 112'), Gemelson (Gastón Machado, 112'), Fabio Serra (Minutella, 102'), Luigi San Nicolás (Zugic, 80') i Grondona (Borja Pimentel, 76').

ÀRBITRE: Joan Guiu. Grogues a Juanma Torres i 'Josete' Tizón –FC Santa Coloma– i Txus Rubio, Grondona, Gemelson i doble groga a Minutella (105').

GOLS: 0-1 Grondona, de penal (71'); 1-1 Pedro Santos (85') –pròrroga–; 1-2 Xavi Vieira (97').

LLOC: Centre d'Entrenaments de la Massana. Sense públic.