Diari digital d'Andorra Bondia
‘4Atris.0’, de l’arquitecte Pere Cervós, preveu una instal·lació força espectacular. Foto: Comú d'Andorra la Vella
‘4Atris.0’, de l’arquitecte Pere Cervós, preveu una instal·lació força espectacular. Foto: Comú d'Andorra la Vella
 L’Estadi Comunal tindria un estil de graderia similar, salvant les distàncies, al Vicente Calderón. Foto: Comú d'Andorra la Vella
L’Estadi Comunal tindria un estil de graderia similar, salvant les distàncies, al Vicente Calderón. Foto: Comú d'Andorra la Vella

Projecte de “màxims” a l’aire


Escrit per: 
Víctor Duaso
La pandèmia per la Covid-19 també ha frenat el projecte, batejat ahir com de “màxims”, de la remodelació de l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila. El Comú d’Andorra la Vella va presentar ahir el projecte guanyador del concurs d’idees per reformar l’estadi: Atris.0, de l’arquitecte Pere Cervós. La idea inicial preveu un camp amb capacitat per a 8.846 espectadors  amb un cost de 19,5 milions d’euros. Es tracta d’una graderia coberta que s’alça per sobre de la carretera CG-1, amb una o dues plantes d’aparcament soterrani amb 513 boxs i una plaça per sobre del riu que permetrà connectar la instal·lació amb el centre de la capital. A més a més la instal·lació tindrà un camp de futbol (encara no se sap amb quin tipus de gespa) i una pista d’atletisme de sis carrils. Sigui com sigui, aquest projecte de “màxims” es podria convertir en un de mínims.  “Les circumstàncies, segurament, faran que reflexionem una mica sobre si redimensionem o el readaptem a les necessitats”, va informar la cònsol major del Comú d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, en una roda de premsa telemàtica. Aquest temps de reflexió es pot allargar fins a inicis d’estiu o fins a finals d’any per incloure la despesa del projecte al pròxim pressupost.
Si la idea passa de màxims a mínims, hi ha punts clau del disseny guanyador als quals no es vol renunciar de cap de les maneres. “Ens agrada molt aquesta idea d’estadi. Ho valorarem, ja que és molt dimensionable. A més a més hem de ser coherents i no cal que ens dupliquem, ja que la FAF també té el projecte de crear un terreny de joc a Encamp. Potser el nostre serà menys professional, però volem la connexió amb la ciutadania.” 
I com seria la idea de mínims? Conxita Marsol té clar que al projecte no faltarà el camp de futbol ni tampoc la pista d’atletisme de sis carrils. “La graderia, en comptes de tenir 8.000 de capacitat, potser seria de 4.000 o 3.000. Cobriríem una part del riu i també obriríem la carretera”, va assegurar Conxita Marsol. 
El projecte presentat per Pere Cervós té una planificació de la construcció de quatre fases i només quedaria fora d’ús per als esportistes durant sis mesos. El primer que es faria és la cobertura del riu, perquè la segona fase se centra en l’edificació de la graderia principal que sobrevola la CG-1. Durant  les obres el trànsit es desviaria per sobre del Valira. Després es passaria a excavar l’aparcament i per finalitzar, la construcció del terreny de la nova instal·lació. L’actual es va construir el 1983. “Aquesta idea de remodelació és molt ambiciosa. Es tracta d’un concurs d’idees, però es veu molt treballat i s’ajusta a la demanda del Comú d’Andorra la Vella i també de les federacions de futbol i atletisme”. 
La futura instal·lació es descarta que sigui un recinte multifuncional, “però s’havia plantejat. Estarà enfocat a ser un estadi de futbol i també d’atletisme. Això sí, les coses evolucionen, tot i així, d’entrada no està aquesta idea”. 
El pavelló comunal, on juga l’hoquei patins i on també es fa patinatge artístic, es mantindrà. De moment, el projecte de “màxims” queda totalment a l’aire i tot sembla indicar que el Comú d’Andorra la Vella es decantarà pel projecte de mínims. La pandèmia i la seva incertesa que se’n deriva té molt a veure en el fet de no tirar endavant un projecte d’alta volada. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Estadi Comunal
Comú d'Andorra la Vella
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic