Joan Guillem celebra una de les cistelles del partit de la final contra Armènia.

Quart or per a la U16

Víctor Duaso / Foto: FIBA EUROPE
Col·leccionista d’ors i també de metalls. La selecció masculina U16 suma la quarta medalla més preuada i també té nou podis al Campionat d’Europa C de la seva categoria. El combinat andorrà, dirigit per José Rodríguez, es va imposar per 65 a 84 a Armènia i ho va fer a Kosovo. Les anteriors van ser a San Marino el 2011 i el 2018 i a Andorra la Vella el 2004.
Armènia, liderada des de la banqueta per Zorik Isajane, ja va patir per aturar el talent dels joves jugadors andorrans. Els primers 10 minuts van acabar amb un 16 a 21 amb 7 punts de Cerni Viñas i 5 d’Andreu Tomàs. Per part dels armenis va destacar Gregory Monte amb 6 punts i 4 rebots i també van destacar els 4 punts de Gregory Gazarian.
Els de José Rodríguez van baixar el ritme en atac i Armènia es va endur el quart amb un parcial de 18 a 14 deixant el 34 a 35 al descans. La inspiració de Gregory Monte, amb 16 punts i 7 rebots, va ser clau per apropar-se Armènia a l’electrònic.
A la represa, els de Zorik Isajane va continuar la igualtat i van aconseguir marxar al final dels tercers 10 minuts amb un empat a 52.
El camí cap a l’or es va iniciar en l’últim quart i gràcies a un parcial de 13 a 32 per tancar el partit amb un 65 a 84 amb 19 punts i 16 de valoració de Cerni Viñas. També va destacar Joan Aguilar amb 17 punts, 14 rebots i 25 de valoració. David González va anotar 14 punts amb 10 rebots.
Per part dels armenis el millor va ser Gregory Monte amb 18 punts, 8 rebots  i 9 de valoració. Qui també va destacar va ser Gregory Gazarian amb 16 punts. En el cinc ideal, Joan Aguilar va entrar després de la seva final i també del seu paper durant el Campionat d’Europa C.
La tercera posició va ser per a Albània, que va deixar sense bronze els amfitrions, Kosovo. Els de Bruno Hoxha es van imposar per un resultat final de 53 a 68 amb 20 punts i 21 rebots i 30 de valoració de Viktorio Hida. De fet, Albània ja va perdre en les semifinals contra Andorra.

La femenina, amb baixes, es queda sense metall

Sense bronze, però castigades per les baixes. La selecció sub-16 femenina va finalitzar ahir en quarta posició el Campionat d’Europa C disputat a Albània. Les de Carla Punti van caure derrotades per 64 a 47  contra Malta després de rebre un parcial de 20 a 9 al tercer quart. Els primers 10 minuts van acabar amb un empat a 12, però al segon quart van arribar les distàncies per part de les malteses (31 a 26 al descans). Això sí, a l’inici de la represa les de Sandro Farrugia van sentenciar amb un parcial de 20 a 9 per situar un 51 a 35. A l’últim quart, 64 a 47 i derrota per a les de Carla Punti, minvades per les nombroses baixes. La millor andorrana va ser Andrea Cobo amb 16 punts i 10 rebots.