Quarta en la prova més mítica

Molts parlen de la Pedals de Foc com la prova més mítica en BTT. És una aventura total al voltant del Parc Nacional d’Aigüestortes i per l’Estany de Sant Maurici. Un total de 215 quilòmetres amb 5.700 metres de desnivell positiu. És una de les rutes en BTT més clàssiques d’Europa amb un paisatge atractiu en llocs com el bosc de Gerdar o ports com el d’Oli o el mític Triador a més de 2.100 metres d’alçada. La ciclista, i de tant en tant biker, Yolanda López, va decidir competir per primer cop, ja que la seva parella, Pep Pomé, la coneixia a la perfecció amb tres anys consecutius formant part de la prova, enguany el quart.
I la primera vegada, com en molts altres casos, Yolanda López no ho podrà oblidar, ja que va assolir la quarta posició femenina elit amb un temps de 17 h 10’ i quedar-se a les portes del podi femení en aquesta Ultramarathon de BTT Campionat d’Europa. El triomf en aquesta categoria femenina va ser per a la lleidatana Ramona Gabriel (Garmin Ixcor) amb un crono de 12  h 17’ i a 49’ del rècord de la prova. Només van acabar 15 de les bikers d’un total de 28 que van començar la prova. “La prova va estar marcada per la forta onada de calor i el gran nombre d’abandonaments, també en categoria masculina. Va ser molt i molt dura”, va dir la parella de Yolanda López, Pep Pomé.
La biker també es troba en plena preparació per a la IronMan de Barcelona, però té en ment competir a la Gran Fondo i també l’Andorra Bike Race. De fet, Yolanda López ja venia de competir el mes de maig a la Titan Desert.