Quatre medalles per acabar i sumar-ne catorze en total

Punt final a la 20a edició del Trofeu Borrufa. En l’última jornada la delegació andorrana ha signat quatre medalles més, cosa que fa ocupar la segona posició de la classificació a un dels seus equips. La cerimònia de cloenda, celebrada a Ordino, va servir per citar-se per a l’any vinent amb els joves que encara puguin participar en la competició per edat.

Els esquiadors nacionals finalitzen la competició amb un total de catorze medalles, amb les quatre que es van aconseguir en la darrera jornada, en el segon supergegant. Kevin Courrieu i Robert Martí van firmar una plata i un bronze, respectivament, en infants 2. Només el va superar el suís Anthony Rigal. Mariona Raméntol va ser segona, només superada per la suïssa Mélanie Meillard. La que es va quedar a les portes de penjar-se una medalla va ser Sissi Hinterreitner amb un quart lloc, a només cinc centèsimes de la tercera, l’argentina Francesca Baruzzi. En infants 1 Mario da Cruz va sumar una nova medalla al seu palmarès, el bronze. El portuguès Andrea Bugnone va ser el campió i al darrere va tenir el francès Hugo Bouhacene. En fèmines va vèncer la suïssa Camille Rast. El segon caixó del podi el va ocupar la britànica Melissa Maiklem i el tercer, l’espanyola Jazmin Perallada.

L’equip Andorra 1 ha acabat en la segona posició per equips, amb un total de 342 punts. Només l’ha superat Suïssa, amb 396. França 1 ha estat tercera amb 318. Andorra 2 ha quedat sisena amb 218. Tots aquests resultats han portat a fer un “balanç positiu dels nostres esquiadors, que s’han quedat molt a prop del que es va aconseguir l’any passat”, exposa Carles Visa, director tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, que destaca que “cada dia hem tingut corredors al podi”. I de cara al futur “els nostres nanos demostren que la línia que estan seguint és bona, tot i que s’ha de seguir treballant de valent”.

La plaça Major d’Ordino va acollir a la tarda la cerimònia de clausura, en què els guanyadors de cada cursa van pujar a la balança per rebre el seu pes en xupa-xups. La que ho va fer més vegades va ser la suïssa Melanie Meillard, que ha sumat fins a cinc ors en aquests tres dies de competició. La francesa Doriane Escane n’ha acumulat quatre. En acabar es va fer un llançament de globus i hi va haver focs d’artifici, per passar a un berenar al centre esportiu, on els joves esquiadors i els tècnics van poder compartir les seves experiències de la seva estada al Principat.