El capità Guille Colom va comparèixer ahir per valorar el partit contra el Tofas Bursa d’aquest vespre.

A redreçar el camí al Poliesportiu

M.S.

Després de deixar escapar en un darrer quart pèssim la victòria a l’Olímpic de Badalona la setmana passada, el BC MoraBanc Andorra intentarà aquest vespre redreçar el seu camí en el Top-16 de l’Eurocup derrotant el Tofas Bursa al Poliesportiu per sumar així el seu primer triomf en aquesta fase de la segona competició europea.
A més, tal com van coincidir el capità Guille Colom i el tècnic ajudant David Eudal en la compareixença prèvia al matx, “guanyar a casa és importantíssim” si, igual com la temporada passada “es vol superar el Top-16” i classificar-se per a quarts de final. I és que com va recordar Eudal es tracta d’una fase “molt curta”, amb només sis partits i qualsevol derrota, sobretot si són a casa, penalitza moltíssim.
Malgrat les dues derrotes consecutives, a Badalona i a Manresa en la darrera jornada de l’ACB, i que ambdues van arribar després d’un mal darrer quart, l’equip “arriba bé i amb ganes de sumar una victòria” davant el conjunt turc. “Hem fet bones coses als dos últims partits fora, i encara que potser ens ha faltat un plus, al final la gent està motivada i amb ganes”, va destacar Colom, que va qualificar de “coincidència” la baixada defensiva i sobretot en el rebot el darrer quart a l’Olímpic i al Nou Congost, i va apel·lar a “no donar massa voltes al cap” a aquest fet i a “intentar fer uns bons minuts” aquest vespre per “aconseguir la victòria”.
Amb tot, no serà una tasca fàcil. Els turcs, que van derrotar l’Unicaja Màlaga en l’estrena del Top-16, són un equip “molt complet” i amb “jugadors molt bons individualment i un cinc titular molt potent”, com va advertir Eudal. En aquest sentit, el tècnic va destacar que el Tofas Bursa és un conjunt que “planteja diverses tàctiques defensives durant el partit”, alternant una zona 2-3 i una defensa en caixa, un fet que “els fa més imprevisibles”.
Interpel·lat també amb relació a les dues darreres derrotes, Eudal, que va admetre que “els partits duren 40 minuts i tots són importants”, va recordar que a vegades els enfrontaments “depenen de detalls puntuals” i es va mostrar confiat que l’equip “acabarà donant la volta” a la qüestió dels finals ajustats i que també “s’acabaran guanyant”.
Amb Diagne de baixa, i sense encara un termini concret per tornar, el cos tècnic del MoraBanc confia poder disposar per al matx d’aquest vespre amb David Walker, dubte degut al procés víric que ha estat passant aquests darrers dies. En el cas que l’aler estatunidenc no estigui a disposició d’Ibon Navarro es tindrà “la plantilla completa amb Daniel Clark” i en el cas que Walker estigui a punt “s’haurà de descartar un jugador”, com va precisar Eudal.
D’altra banda, Colom va fer també una valoració positiva del treball fet per l’equip aquesta primera fase de la temporada, on malgrat les lesions importants de Diagne, Bandjua Sy i Thison Pérez, l’equip s’ha refet i ha aconseguit un dels objectius de la temporada com era el de classificar-se per a la Copa del Rei. En aquesta línia, Colom va assegurar que “volem seguir sent ambiciosos” i continuar amb aquesta tasca i anar guanyant partits.