Remuntada èpica a la segona part per sumar la primera victòria a domicili

Els partits a domicili canvien per fi de direcció. Aquell dèficit que tenia l’Hotels Plaza Andorra, com exposava Xavi de la Rosa, ha desaparegut després de la important victòria assolida a la pista del Sala 5 Martorell (2-3), en un matx en què es va veure obligat a remuntar per sumar els tres punts.

Els partits s’han de lluitar més que mai aquesta temporada. I el d'avui n’és un clar exemple. A la mitja part els andorrans perdien per 2 a 0. Al minut 6 Jordi Gay inaugurava el marcador aprofitant un error defensiu. Va definir amb una rematada de cap. El segon es va fer esperar. Va arribar al 19, amb Álex Peramos de golejador.

A la mitja part De la Rosa va esperonar els seus jugadors. Entre això i el canvi defensiu que es va fer es va aconseguir capgirar el resultat. Amb això i “la lluita”, com diu el tècnic, que “és el que tenim”. Tot va canviar en la represa i en vuit minuts s’havien marcat tres gols. L’inici de la remuntada va arribar al 22, amb una diana d’Emil. L’Hotels Plaza va treure un córner, i aprofitant l’estratègia el romanès marcava al segon pal. Només va passar un minut quan Diego feia l’empat materialitzant un ràpid contraatac que conduïa Emil. Al 28 Toni, en jugada d’estratègia marcava el tercer. La remuntada era un fet i el Martorell va provar de reaccionar. A partir d’aquí va jugar amb el porter jugador. Van incidir sobre la porteria d’Aitor, però el porter internacional ho aturava tot. La polèmica va arribar a només 30 segons per al final. Els àrbitres van xiular unes mans de Carlinhos, que els andorrans van considerar que eren fora de l’àrea. La pena màxima la va llançar Diego Blanco, però Aitor va continuar amb el seu recital i el va aturar.

L’eufòria es va desfermar amb la conclusió del matx. “Ha estat increïble. Tant de bo tots els partits fossin així”, va ressaltar De la Rosa, que va destacar que als seus jugadors “els ha costat molt entrar al partit, però en la segona part hem canviat el sistema defensiu i hem sabut reaccionar”. Els dos darrers gols van ser obra dels joves Diego i Toni, un aspecte que subratlla: “De mica en mica anem utilitzant a tothom. Això demostra que tots són importants.”

Amb aquest triomf l’Hotels Plaza se situa en la quarta plaça de la classificació amb 9 punts acumulats. I sense temps de pair aquesta victòria, afronta dissabte un nou partit. Serà el de la setena jornada. Visita el poliesportiu d’Andorra (18.30 hores) l’UMA Antequera.