Remy Absalon torna a guanyar la Maxiavalanche de Pal

J. J. B.

Per segon any consecutiu el rider francès Remy Absalon es va imposar en l’etapa de la Maxiavalanche disputada al sector Pal de Vallnord. En categoria femenina, la vencedora va ser la seva compatriota Anne Caroline Chausson.

Els millors corredors es van reunir en la final de diumenge, ja que només un centenar van classificar-se en les rondes prèvies de dissabte, dels més de 600 que van entrar en competició. Absalon, com havia succeït el 2009, va adjudicar-se el triomf. Va vèncer amb un total de 504 punts, després de ser el més ràpid dels dos descensos. En la segona d’aquestes rondes va aconseguir un temps de 23.44,708 minuts i va ser l’únic corredor capaç de baixar dels 24 minuts. El podi va ser ocupat per pilots francesos, ja que en el segon calaix va pujar-hi Simon Andre, que en va sumar 434, mentre que el resident Cédric Gracia va finalitzar amb 349 punts. Roger González, del Bike Patrol de Vallnord, va ser setè amb 240 punts, mentre que els residents Dario Bergamin i Diego Álvaro van concloure en la 39a i 48a plaça, respectivament, amb 120 i 103 punts.
En categoria femenina, la victòria va recaure en Chausson, que va mostrar una diferència abismal respecte de la resta de participants reunides a Pal i va marcar uns temps molt inferiors. Va concloure amb 504 punts. La segona posició la va ocupar la suïssa Anita Gehrig amb 434 punts i la tercera va ser per a la gal·la Magali Audard, amb 329.