Els jugadors de França feliciten Zouma, que va tancar el marcador anotant el 4-0 al minut 15 de la segona part.

Rodet ‘bleu’ a l’Estadi Nacional

M.S. / Foto: Jonathan Gil

La il·lusió de disputar un partit històric no va ser suficient perquè la selecció nacional pogués donar ahir la sorpresa i puntuar davant el combinat de França en un Estadi Nacional ple i amb ganes de veure jugadors de talla mundial com Griezmann, Mbappé o Pogba entre d’altres. El conjunt dirigit per Didier Deschamps va derrotar el de Koldo Alvarez de Eulate per un clar 0 a 4, en un matx on els andorrans van plantar cara tot i acabar cedint davant la superioritat tècnica i física de la selecció francesa.
I és que la campiona del món, després de la desfeta de Turquia i de les dures crítiques rebudes al seu país, va sortir decidida a no deixar-se sorprendre i a buscar un triomf convincent per demostrar que la derrota de dissabte passat va ser un accident. Així, ja al minut dos del partit, Griezmann va donar el primer avís amb un fort xut des de la frontal de l’àrea que Gomes va enviar a córner amb una fantàstica estirada. Encara no un minut després, una falta de Rubio sobre Mbappé va generar novament perill a l’àrea tricolor, tot i que entre Lima i Vales van poder enviar novament la pilota a córner.
Al minut cinc de partit va ser el davanter del Sevilla Ben Yedder qui va rematar al lateral de la xarxa una bona combinació amb Griezmann. Tot i l’allau de joc dels bleus, els homes d’Alvarez pressionaven bé i es defensaven de forma ordenada. No obstant això, i en una jugada on els andorrans sortien al contraatac en trobar-se molt avançada la defensa francesa, una recuperació providencial de Ndombele, que va ser caçat per Rubio per darrere, va permetre que la pilota arribés a la banda a Mbappé. Cavalcada rapidíssima del davanter del PSG desfent-se de Martínez per plantar-se sol dins de l’àrea i davant la sortida de Gomes aixecar-li per sobre el cos la pilota i avançar França a l’electrònic. Mentre els gals celebraven el gol, l’àrbitre amonestava amb groga Rubio per la trompada a Ndombele, que va quedar estès al terra i va necessitar assistència.
El gol no va variar els plantejaments dels andorrans, que van mirar d’avançar una mica les línies. Cervós de fora l’àrea xutava per damunt de la porteria defensada per Lloris al minut 17, i quatre minuts després era Gomes qui sortia a peus de Griezmann i li treia la pilota quan el ja exdavanter de l’Atlètic de Madrid es disposava a fer el segon.
 Aquest, però, va acabar arribant al minut 29, després que Gomes hagués aturat un xut lateral de Dubois i refusat amb els punys una pilota que Pogba ja rematava amb el cap. Una jugada de Griezmann per la dreta va acabar amb la pilota als peus de Ben Yedder, que des del punt de penal va batre Gomes amb un fort xut ajustat al pal.
França va abaixar una mica el ritme, i els homes d’Alvarez van fer un pas endavant i van buscar amb  més insistència l’àrea rival, sense arribar a inquietar, però, un Lloris que va esdevenir un espectador més. Els homes de Deschamps movien ràpid la pilota, amb canvis de banda constants, buscant fer bascular la defensa andorrana i trobar l’oportunitat per sentenciar. I a un minut del descans, Mbappé va tenir el tercer però novament una magnífica estirada de Gomes va evitar que el xut roscat del francès trobés porteria. El gol, però, arribaria just abans que l’àrbitre xiulés el descans. Novament Mbappé per la banda es va poder desfer del seu marcador i posar una pilota llarga al segon pal que Thauvin va convertir en gol amb un espectacular remat de xilena, imparable per a Gomes i celebrat de forma efusiva pels 1.300 aficionats francesos presents ahir a l’Estadi Nacional.
Malgrat tenir el partit sentenciat, els jugadors de Des-champs van sortir desbocats a la segona part. Quatre ocasions en tot just sis minuts indicaven que el gol era a prop. I així va ser. Una mala sortida de Gomes en un córner va propiciar que Zouma, en dos temps, primer amb el cap i finalment amb el peu fes arribar la pilota al fons de la porteria andorrana al 59.
Els tricolors volien el gol de l’honor i amb més cor que encert van avançar la pressió. Cervós va tenir l’ocasió en una falta des del vèrtex de l’àrea, tot i que el seu xut, massa centrat, va ser fàcilment aturat per Lloris al minut 66. El porter francès va servir ràpid i la contra francesa va estar a punt d’acabar amb el cinquè si no fos perquè Rubio es va avançar a Mbappé, que es va adormir quan ho tenia tot de cara.
Amb tot decidit, i els francesos amb l’objectiu de reivindicar-se després de la derrota a Turquia assolit, va ser l’hora de moure la banqueta. Deschamps va donar entrada a Sissoko i Giroud per Ndombele, encara tocat per l’entrada a la primera part, i per Ben Yedder. També Alvarez va moure la banqueta donant entrada a Jordi Rubio per Àlex Martínez i a Víctor Rodríguez per Joan Cervós. I per fi, al minut 83 el canvi que tot l’Estadi Nacional esperava: Juli Sànchez, a qui Lima va lliurar el braçalet de capità, va substituir Aláez, i va poder disputar així els darrers deu minuts de partit, set més els tres que l’àrbitre va afegir, amb la selecció, que deixa després de 23 anys i 73 partits jugats.
Els darrers minuts encara van servir perquè Lloris desfés dues aproximacions dels tricolors amb pilotes penjades a l’àrea sense cap dificultat pel porter del Tottenham, i perquè Griezmann busqués el seu gol amb un xut creuat al minut 83 que va sortir fregant el pal de la porteria de Gomes.