Diari digital d'Andorra Bondia

Sansa guanya la medalla de bronze en els 3.000 obstacles


Escrit per: 
Redacció

Quarta medalla andorrana en aquests Jocs dels Petits Estats de Luxemburg. La segona que aporta l’atletisme. Pep Sansa continua acumulant metalls al seu palmarès en totes les edicions en les quals ha pres part i en els 3.000 metres obstacles en va sumar un mes, aquesta vegada de bronze.

 

La prova tenia doble participació andorrana. A més de Sansa també hi havia Carles Gómez, que va quedar despenjat en el primer terç de la cursa. Sansa va estar sempre al capdavant, en un grup de quatre de què també formaven part el monegasc Zouhair Ouerdi i els luxemburguesos Pascal Groben i David Karonei. Es mantenien junts, fins que en el salt d’un obstacle Karonei perdia l’equilibri i queia. Aquest temps el van aprofitar els altres tres corredors per agafar-li metres i jugar-se la victòria. La medalla la tenien assegurada. Només calia comprovar de quin metall seria la de cadascun.

En els metres finals Ouerdi va fer un esprint que els seus rivals no van poder seguir. Es va imposar amb un crono de 9.18.71 minuts. La segona plaça va ser per a Groben amb 9.21.74 i la tercera, per a Sansa amb 9.27.59. Gómez, que va haver de realitzar gran part de la distància en solitari, va acabar amb un temps de 10.17.48.

A l’estadi Josy Barthel hi havia una altra prova amb participació del Principat. Eren els 200 metres llisos i cap dels dos representants es va poder classificar per a la final. Estefania Sebastián va finalitzar tercera de la seva sèrie amb un registre de 26,03 segons. Mikel de Sa va ser cinquè (22,73).

Jornada rodona per als dos equips de vòlei platja, que van ser capaços de guanyar Islàndia pel mateix resultat, 2-0. Laura García i Laura González van vèncer Lilja Jonsdottir i Lauf Sigmundsdottir per 23-25 i 10-21, en la que és la primera victòria en categoria femenina d’un equip andorrà. Avui s’enfrontarà amb Mònaco pel cinquè i sisè lloc. El masculí va sumar el primer triomf a Luxemburg en el tercer matx. Xavi Folguera i Geni da Silva van derrotar Eirikur Ragnar Eiriksson i Emil Gunnarsson (21-14 i 21-10). Van portar el control del partit, sobretot Folguera, per la lesió al bessó de Da Silva. “Vol jugar i lluitar per la medalla. Sap que el període de recuperació serà més llarg, però li és igual”, va indicar Miquel Ripoll, tècnic de la Federació Andorrana de Vòlei.

Tercera derrota en tres partits de la selecció (72-67). Va caure en un matx que durant molts minuts va dominar, però els islandesos, a partir del tercer quart, es van començar a mostrar més encertats. Amb aquesta derrota Andorra es queda sense opcions de medalla i l’últim partit, contra San Marino, serà demà per evitar la darrera plaça. El primer quart finalitzava amb avantatge andorrà per 18-24, arribant al descans manant 33-57. Defensivament l’equip sabia frenar el rival, però en el tercer quart els islandesos van millorar i es van posar al davant. Les diferències no eren grans, però els andorrans no les van poder retallar del tot.

Una caiguda massiva en l’últim quilòmetre va deixar en no res el treball que havia desenvolupat l’equip andorrà de ciclisme en la prova de ruta, el qual al llarg de la cursa es va presentar com un dels més actius i que va tenir corredors en els grups capdavanters que es van formar.

El recorregut del circuit era de 128,4 quilòmetres. En la primera part de la prova es va formar un grup d’escapats amb 10 unitats, on hi havia David Albós i Miquel Afonso. A mesura que es completava el traçat es van formar tres grups, per acabar ajuntant-se per afrontar l’últim tram de la cursa. El luxemburguès Joel Zangerle va llançar un atac que seria definitiu en el darrer quilòmetre, perquè just darrere seu hi va haver una caiguda amb bona part del pilot implicada. El tap que es va formar va fer que es perdessin totes les posicions.

Zangerle va obtenir la medalla d’or amb un temps 3.07.41 hores. La plata se la va adjudicar Hans Burkhard (Liechtenstein) a 7.09 minuts i el bronze, el també luxemburguès Tom Thill a 7.10. Els quatre andorrans van travessar la línia d’arribada a 9.03. Albós va ser 16è; Guy Díaz, 19è; Afonso, 20è, i Julio Pintado, 26è. A causa de la caiguda, Pintado va ser traslladat a l’hospital per passar revisió per un fort cop a l’esquena. Per equips, Andorra va ser cinquena.

No hi ha medalles a la piscina, però els andorrans milloren les seves marques. Mònica Ramírez va ser cinquena als 50 metres lliures, parant el crono en 27,69 segons, cosa que la fa quedar-se a només dues centèsimes del rècord d’An­dorra, que manté Carolina Cerqueda. Tot i així, va aconseguir la mínima per als Mundials de Barcelona d’aquest estiu. En els 200 lliures va ser 7a amb un registre de 2.21,42 minuts, que és la millor marca personal. En la mateixa prova, en categoria masculina, també ho aconseguia Pol Arias, que va ser 6è (2.01,21). Pablo Feo es classificava setè en els 50 lliures amb 26,03. En les sèries del matí va registrar 25,93,  que és la seva millor marca. També rebaixava el seu temps Clàudia Palau en els 100 braça (1.21,66), que no li permetia entrar en la final.

Després del concurs múltiple de la primera jornada, les gimnastes classificades per a les finals d’aparells es disputaven les medalles. Chloé Baltenneck va demostrar la seva qualitat i va aconseguir entrar en tres de les quatre finals del programa al Hall Belair. El millor resultat el va obtenir en l’exercici de terra, aconseguint 11,850 punts i finalitzant en la quarta posició. L’or se’l va adjudicar la islandesa Domiqua Belanyi amb 12,250. En barra va acabar cinquena (11,750) i va compartir posició amb la luxemburguesa Lisa Pastoret. La seva compatriota Aline Bernar es va penjar l’or amb 12,600. En la competició de barres paral·leles Baltenneck va concloure al sisè lloc amb 9,750. Belanyi va obtenir la medalla l’or amb una puntuació de 12,300.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte