Pere Aurell, primer a la primera Ultra Comapedrosa. Foto: Facundo Santana

Sanvicente, 11è a l’Ultra Comapedrosa i Sabrina Solana acaba a l’hospital

V. D.
L’Skyrace Comapedrosa va decidir innovar en el seu retorn després d’un any d’aturada per la pandèmia i enguany l’Ultra Comapedrosa, amb 50 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell, va ser la gran novetat. Aquesta nova prova va aplegar al voltant de 150 participants, i el millor andorrà va ser Lluís Sanvicente en finalitzar en onzena posició, amb un temps de 8 h 08’14”. El guanyador va ser el corredor de curses de muntanya de Matadepera, Pere Aurell, amb 6 h 58’49”, seguit pel francès Thibault Leroy i per l’espanyol Alejandro Villarino.
Si Lluís Sanvicente va ser la nota positiva amb la seva onzena posició, qui no va tenir gens de sort va ser Sabrina Solana. La corredora de la FAM va patir una caiguda greu a tocar del pla de l’Estany i va acabar a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell amb el fèmur trencat i desplaçament de maluc. Va ser evacuada en helicòpter i l’operaran demà.
En categoria femenina de l’Ultra va guanyar la mataronina Roser Español, amb 8 h 55’59”, seguida de Clàudia Gutiérrez i Carolina Rius.
L’Skyrace Comapedrosa va comptar amb 950 participants i el triomf va ser per al suís Christian Mathys, amb 2 h 52’40”. El podi el va compeltar Leonard Mitrica i l’italià Daniel Antonioli. L’únic competidor de la FAM que va poder acabar va ser Arnau Soldevila, que va ser 21è, amb 3 h 18’27”. Pere Riba va abandonar al quilòmetre 20 per molèsties físiques. En noies, el triomf va ser per a la romanesa Denisa Dragomir amb 3 h 32’03”. Iris Pressey va ser segona, i Lina El Kott, tercera. A l’Skyrace Arinsal, els primers van ser Javier Fernández i Laia Montoya.