La selecció es va entrenar ahir a Chisináu i avui s’enfronta a Moldàvia a la quarta jornada de la UEFA Nations League.
Daniel Fila, davanter txec.

Seguir puntuant com a leitmotiv

Víctor Duaso / Foto: FAF / @ceskarepre_cz
Puntuar ja no és una paraula difícil d’articular a la selecció absoluta. Puntuar comença a ser una paraula familiar, i més amb la creació de la UEFA Nations League que un es pot equiparar a altres combinats del mateix nivell. Andorra, que acumula quatre punts de nou possibles, pretén avui (18 hores) seguir puntuant com a leitmotiv. Els de Koldo Alvarez Dde Eulate visiten Chisináu, la capital de Moldàvia, per enfrontar-se a la selecció amfitriona que dirigeix l’exjugador Serghei Clescenco.  En el partit, disputat el 6 de juny, el combinat andorrà va empatar a 0 a l’Estadi Nacional, tot i jugar tota la segona part amb superioritat numèrica per l’expulsió de Victor Stina per una entrada fora de lloc a Márcio Vieira.
Andorra, que en l’últim partit de la UEFA Nations League va vèncer per 2 a 1 Liechtenstein, visita els moldaus amb la novetat del retorn a la convocatòria del porter Iker Alvarez de Eulate. El porter va estar absent en els primers tres partits, ja que es trobava amb el seu club, el Vila-real B, lluitant per ascendir a la Lliga SmartBank. “Les nostres possibilitats passaran per la quantitat de coses bones que siguem capaços de fer i com més coses positives sumem dins del camp més opcions tindrem de sumar un resultat positiu”, va reconèixer Koldo, el seleccionador.
Moldàvia té com a jugadors més destacats el migcampista Vadim Rata (Voluntari de Romania), el davanter Ion Nicolaescu (Maccabi Petah Tikva d’Israel) o també el lateral esquerre Oleg Reabciuk (Olympiacos de Grècia). “haurem d’estar molt bé en molts aspectes del joc, si no Moldàvia és una selecció perillosa”, va indicar Koldo. Mentrestant, Marc Pujol té clar quin partit espera. “Físic i molt dur”. A esgotar totes les opcions per tornar a puntuar.

La sub-21 rep un dur correctiu a Brno

7 a 0. El resultat ho resumeix tot. La selecció sub-21 va tancar la seva fase de classificació de la pitjor manera possible. Els d’Eloy Casals van perdre ahir per 7 a 0 contra la República Txeca, que acaba segona de grup, a tres punts d’Anglaterra. Els de Jan Suchopárek, exdefensa central dels mítics de la República Txeca, van marcar l’1 a 0 al minut 12 amb un gol d’Adam Karabec. Tot seguit va anotar el 2 a 0 Adam Gabriel, el 3 a 0 de Vaclav Sejk i un altre de Petr Sevcik. Al descans es va arribar amb un contundent 6 a 0 amb un nou gol de Karabec i un altre de Sejk. El 7 a 0 definitiu va arribar al minut 55 amb un gol de Krystof Danek. La selecció tanca aquesta fase de classificació amb 0 punts en 10 partits disputats i un balanç d’un gol a favor i 28 en contra.   La pitjor selecció amb diferència.