Sensacions immillorables

No és gaire habitual parlar d’estadístiques positives de la selecció d’Andorra, però en aquestes últimes temporades s’ha convertit en quelcom d’habitual. El combinat dirigit per Koldo Álvarez De Eulate arriba a l’estrena de la UEFA Nations League amb unes sensacions immillorables. La selecció, després d’haver empatat a 0, dissabte a la tarda, contra els Emirats Àrabs Units (EAU), encadena tres partits amistosos sense encaixar cap gol, ja que va guanyar a Liechtenstein, per 1 a 0, amb gol de Marc Rebés, i va empatar contra Cap Verd (0 a 0) i en l’últim contra els Emirats Àrabs Units,  amb el mateix resultat. Tal com recorda la Federació Andorrana de Futbol (FAF), aquesta és la segona vegada que l’equip nacional encadena més de 270 minuts amb la porteria a zero, ja que fa poc més d’un any ja es va aconseguir amb les victòries contra San Marino i Hongria i l’empat contra les illes Fèroe. Els de Koldo Álvarez De Eulate deixen enrere els amistosos i el 6 de setembre s’enfrontaran en  la primera jornada de la UEFA Nations League a un vell conegut, Letònia, a Riga. “D’aquí a dues setmanes o tres comença la Nations League i esperem continuar competint com ho estem fent fins ara. A lluitar i a quedar com més bé, millor en  la classificació”, va assegurar el migcampista internacional i també de l’FC Andorra, Jordi Aláez, que va tornar a jugar un partit de la selecció després de vuit mesos de baixa per una greu lesió al genoll en un partit contra el Martinenc. El jove migcampista va sortir al minut 68 en l’amistós contra EAU en substitució de Ricard Fernández, Cucu.
La selecció, que ha pogut fer una bona preparació per a la UEFA Nations League, arriba al partit contra Letònia amb el dipòsit de la confiança ple. Els últims resultats no deixen espai a la negativitat i, a més, ha recuperat jugadors importants,  com Jordi Aláez, i, properament, també Marc Pujol. “Portar tres partits sense encaixar cap gol és fruit de sumar coses ben fetes en la fase defensiva i no tenir errades i, si les tenim, que algun company les solucioni. Aquests amistosos serveixen per encarar la UEFA Nations League amb optimisme i sabent que des de la competitivitat podem ser l’equip que volem ser i plantar cara als rivals”, va reconèixer el seleccionador Koldo Álvarez De Eulate, que va parlar del partit del 6 de setembre a Riga contra Letònia. “L’afrontem amb la tranquil·litat que dona fer una bona fase de preparació. La llàstima del partit contra els Emirats Àrabs Units ha estat no tenir el premi de no haver pogut marcar cap gol, tot i que ens ho mereixíem”.
Contra els Emirats Àrabs Units el seleccionador va apostar per aquest onze inicial, amb José Antonio Gomes a la porteria; en defensa, Txus Rubio, Ilde Lima, Max Llovera i Moisés San Nicolás; al mig del camp,  Marc Rebés, Marcio Vieira, Ludo Clemente i Cristian Martínez; i, a dalt, Ricard Fernández, Cucu, i Álex Martínez. També van jugar Marc García, Jordi Aláez, Sebas Gómez, Sergio Moreno i Emili García. “Ja podem començar a pensar en els partits de la UEFA Nations League. A Letònia ja la coneixem perquè, fa tres mesos,  vam jugar contra ells i tenim clar que serà un partit molt dur al seu camp i ens tocarà treballar”, va dir el defensa central de l’Horta, Max Llovera, que també va parlar de la bona ratxa sense encaixar gols de la selecció. “No ens ho acabem de creure però seguirem treballant”. Un altre dels joves, Álex Martínez, té clar l’objectiu a partir d’ara. “Només hem de pensar en la Nations League. Hem agafat físic i fons i donarem la cara com sempre fem. Per a nosaltres tampoc existeixen els partits amistosos”, va concloure. Letònia ja espera i esperen continuar omplint el dipòsit de la confiança. S’han acabat les bales de fogueig.

L’FC Andorra empata en el quart amistós de la pretemporada

Quart partit amistós de pretemporada i empat a 0 de l’FC Andorra contra el Gimnàstic Manresa juvenil. L’equip dirigit per Richard Imbernón, amb només dos dels internacionals que van jugar contra els Emirats Àrabs Units, Marc Ferré i Emili García, va afrontar el partit amb moltes baixes de jugadors importants i amb jugadors a prova, com el lateral dret Rui Beja (ex de l’FC Lusitans i ex del Mondinense) i el jove format a l’FC Andorra, Miquel Torres. Les millors ocasions del partit van ser per als manresans, però el porter Xisco Pires va estar molt encertat. La millor ocasió andorrana va ser de Torres amb un cop de cap. A la segona part van jugar els internacionals que acabaven d’arribar d’Àustria: Ferré, que no va jugar cap minut contra l’EAU, i García, que només en va jugar un.