Un instant del partit que va enfrontar el MoraBanc amb el BAXI Manresa.

Sense energia i amb deures per fer

Redacció / Foto: Facundo Santana

“El resultat és fins i tot curt.”  Ho deia el tècnic del BC MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, al final del partit que va enfrontar els seus homes contra el BAXI Manresa en la tercera edició del Trofeu Escaldes-Engordany. El marcador marcava un contundent 74-92 quan va sonar la botzina final, però és que els tricolors havien arribat a perdre de 34 punts. Els catalans van sortir forts des del primer minut i l’encert els va acompanyar. En els primers cinc minuts de partit el parcial ja era d’1 a 13. Navarro remarcava també que els homes de Pedro Martínez portaven més dies de preparació i es va notar a la pista. Una petita reacció al final del primer temps va permetre als tricolors reduir a deu punts la diferència, fins al 16-26.

En el segon quart, pràcticament la mateixa història. Domini dels manresans i desencert total dels d’Ibon Navarro tant en atac com en defensa. Els triples de Mason van posar punt final al segon quart i al descans l’electrònic assenyalava un incontestable 33-49. El BAXI Manresa no va afluixar ni tan sols quan cinc punts consecutius de Jeremy Senglin van permetre al MoraBanc apropar-se amb un 42 a 55. Un petit miratge, perquè el tercer temps va acabar amb un 49 a 76 que feia evident que els locals tornaven a quedar-se sense energia.

En l’últim període tampoc va canviar res. Molt Manresa i poc MoraBanc. Tant que els de Pedro Martínez van arribar a tenir 34 punts d’avantatge (54-88). Els manresans se sabien superiors físicament, i això també va ajudar que tot els anés de cara.  Tot i alguns canvis a la pista i dos triples al tram final de Clevin Hannah i d’Oriol Paulí, tot estava dat i beneït i l’enfrontament va acabar amb 74-92.

Reaccions
Al final del partit l’entrenador del MoraBanc era clar: “hem afrontat el partit sense energia perquè els dos últims entrenaments van ser de molta càrrega física i sabíem que podia passar”. Navarro no va tenir dubtes a l’hora d’assenyalar els mals de l’equip: “la falta d’energia i la falta d’encert, conseqüència de la falta d’energia, ens han fet mal i hem anat per darrere tot el partit”. Reconeixia que els catalans “han estat molt encertats, han fet molts bons percentatges i nosaltres tot el contrari”.

Ara bé, cal tenir present que tot just es tracta d’un partit de pretemporada i que l’ensopegada servirà per posar-se deures i tenir clars tots aquells aspectes que cal treballar. “Els partits de pretemporada tenen això, has de jugar perquè has de jugar, però està clar que avui no estàvem preparats”, apuntava Navarro, que va indicar que a partir d’avui tocarà assimilar tot allò que s’hagi vist que no rutlla. I és que ningú es pot despistar perquè aquesta mateixa setmana arriba el primer compromís oficial de la temporada: la Lliga Catalana. El primer partit serà divendres a les 18.30 h i enfrontarà els tricolors en les semifinals contra el Joventut.