Un moment del darrer entrenament de l’FC Santa Coloma abans del matx d’avui contra els Mons Calpe.

A sentenciar a casa

M.S./ Foto: Facundo Santana

Després de l’empat a un del partit d’anada, l’FC Santa Coloma buscarà aquesta tarda, a dos quarts de set, superar el Mons Calpe de Gibraltar a l’Estadi Nacional i passar d’aquesta manera la ronda preliminar de la nova UEFA Conference League.

L’entrenador dels colomencs, Albert Jorquera, va pronosticar un “partit difícil” davant un equip que té un “atac molt directe” i que, com es va veure en el partit d’anada, saben aprofitar les ocasions que creen.

En aquesta línia, Jorquera, que va recordar que els primers vint minuts de la segona part del matx jugat a Gibraltar “vam tenir l’ocasió de fer algun gol més però quan no tens efectivitat passa el que passa”, va remarcar que l’FC Santa Coloma ha de jugar “al nostre ritme, tenint la pilota i mantenir la posició” per tal de mirar que el rival “faci pocs atacs” i “no pugui jugar el seu futbol”.

Amb tot, Jorquera, que tot i no voler precisar el nom per no donar pistes al rival va admetre que té un jugador tocat, confia que jugar a l’Estadi Nacional, “amb la gespa perfecta, humida i ben regada, que pot donar més velocitat a la pilota”, els ha d’afavorir a l’hora de mirar de superar l’eliminatòria.

Per la seva part, el capità dels colomencs, Juanma Torres, va destacar que després del primer matx, els jugadors “tenen moltes ganes que arribi aquest partit”, un duel que afronten amb la “mateixa línia de sempre” però conscients que cal vigilar perquè “ells tenen també jugadors bons”, que els podrien donar un ensurt. “El nostre equip sempre ha tingut molta personalitat, i és aquest el camí per seguir”, va concloure Torres, que va lamentar que després de les ocasions que van tenir per posar-se 0-2 al partit d’anada els gibraltarenys “van marcar un gol en gairebé l’única ocasió que van tenir”.

D’altra banda, el tècnic del Mons Calpe, César Vega, va destacar que espera un partit on “el Santa Coloma vulgui tenir la pilota” i on el conjunt gibraltareny mirarà “de fer el nostre joc i respondre a la seva proposta amb la pilota”.

Vega, que interpel·lat sobre el major domini dels andorrans en el partit d’anada va recordar que “tenir la pilota no és dominar” i que per a ell “dominar és crear ocasions”, compta amb tres nous jugadors incorporats recentment, entre els quals un porter, que podrien tenir alguns minuts, i buscar així el factor sorpresa.

Precisament, el tècnic colomenc va admetre que “no tenim massa referències” d’aquests jugadors, ja que “no els hem vist”.

D’altra banda, la UE Sant Julià ja és a Malta, on també aquest vespre, a les vuit, s’enfrontarà al Gzira United a l’Estadi Nacional Ta’Qali, on buscarà el gol que no va ser capaç d’anotar la setmana passada al Principat tot i les nombroses ocasions que va tenir per mirar de superar aquesta ronda preliminar de la UEFA Conference League.