El davanter de l’FC Andorra, Víctor Casadesús, en el moment d’etzibar el potent xut que va suposar l’empat a 1 contra el Badalona. Foto: FC Andorra

S’escapa el títol honorífic

El projecte ambiciós de l’FC Andorra va rebre el primer cop esportiu de la temporada. L’equip dirigit per Nacho Castro es va quedar sense el títol honorífic de campió d’hivern. No serveix per omplir vitrines, però sí que és vital per alimentar la confiança i la positivitat. A més a més per afrontar la segona volta amb una visió totalment diferent. Els tricolors necessitaven la victòria per situar-se primers en aquest primer tram i al final de la primera volta, però van empatar 1 a 1 contra el CF Badalona. Aquest partit corresponia a la jornada 8 que es va ajornar pel brot de coronavirus que va patir la plantilla andorrana. Per tant, el Gimnàstic Tarragona acaba com a campió d’hivern amb 17 punts i després hi ha un grup de tres equips amb 16 punts amb l’FC Barcelona B, l’FC Andorra i el CE L’Hospitalet. El Llagostera, pròxim rival de l’FC Andorra, es troba cinquè, amb 14 punts.
L’equip escapolat del CF Badalona, que va arribar a Encamp sense el seu porter titular, Àlex Sánchez, sense el seu defensa central també fix Josep Jaume i a la banqueta sense el seu tècnic, Manolo González. Tots tres expulsats en l’últim partit contra l’FC Barcelona B. Els badalonins van dominar els primers 30 minuts. Van portar el perill contra un FC Andorra amb un ritme pausat i lent on els defenses centrals Adrià Vilanova i Marc Pedraza i el migcampista defensiu Rai Marchán van tenir més la pilota que els jugadors més ofensius. Als 20 segons, Goyo Medina va donar el primer ensurt amb una centrada-xut que es va enverinar i que va refusar a córner Nico Ratti. Al minut 14, Ale Galindo va provar amb un xut llunyà que va aturar sense problemes Nico Ratti. Sis minuts després va arribar la jugada amb més perill de l’FC Andorra amb un u contra u de Carlos Martínez que va salvar Dorronsoro amb els peus. Tot seguit, el CF Badalona no va perdonar i es va avançar a l’electrònic amb un gol de Robert Simón que va aprofitar un error defensiu i de manca d’entesa d’Adrià Vilanova i el porter Nico Ratti.
A l’FC Andorra, a banda de faltar-li ritme també li manca pegada, i al minut 27 Carlos Martínez va poder marcar el gol de l’empat, però la seva vaselina la va refusar el veterà porter Dorronsoro. Un minut després, Musa Bandeh va rematar força desviat, totalment lliure de marca, una centrada de Robert Simón.
A la represa, el CF Badalona va continuar controlant el ritme del partit i va estar a punt de marcar el 0 a 2 amb un xut al travesser de Musa Bandeh després d’una centrada de Robert Simón que va superar amb el cos Adrià Vilanova. Al minut 59, Nacho Castro va donar entrada a Víctor Casadesús per David Martín i aquest canvi va ser decisiu. El davanter mallorquí va aportar verticalitat i també criteri. Al minut 65 va assistir a Carlos Martínez, però el davanter mataroní va enviar el seu xut creuat a fora. Dos minuts després, Víctor Casadesús no va perdonar i a la sortida d’un córner tret per Héctor Hevel va controlar amb el pit i va etzibar un potent xut que va superar a Dorronsoro. Empat i poc més. L’FC Andorra necessita millorar, especialment en el ritme de pilota. Massa lentitud, poques idees i poc gol. Diumenge, visita de la UE Llagostera a Prada de Moles d’Encamp amb l’inici de la primera volta.

Nacho Castro: “Hem fet un partit molt complet”

Nacho Castro va veure un partit força diferent i va lloar el seu equip després de l’empat a 1 contra el CF Badalona. “Hem estat molt superiors al rival i hem trobat major continuïtat en el joc que en els anteriors partits. Ells es van avançar en un error nostre i a la segona part hem tingut més ambició i hem creat més ocasions de gol i vam aconseguir empatar”, va dir un sorprenent Nacho Castro. El tècnic asturià va reconèixer que els últims 20 minuts no van ser tan bons. “No hem sabut llegir el partit en aquesta fase, però en línies generals hem fet un partit molt complet.”

FC ANDORRA: Nico Ratti, Pau Martínez (Miguel Loureiro, 59'), Marc Pedraza, Adrià Vilanova, Martí Vilà, Rai Marchán, Martí Riverola, Rubén Bover (Marc Aguado, 87'), David Martín (Víctor Casadesús, 59'), Hector Hevel i Carlos Martínez.

CF BADALONA: Dorronsoro, Joel Toledo, Robusté, Isma Moyano, Gonzalo Llerena, Goyo Medina, Miguel Núñez, 'Ale' Galindo (Meléndez, 84'), Robert Simón (Chema Moreno, 76'), 'Musa' Bendeh (Roger Colomina, 70') i Néstor Albiach.

ÀRBITRE: Martínez Martínez (La Rioja). Grogues a David Martín, Rai Marchán, Martí Riverola, Víctor Casadesús i Miguel Loureiro –FC Andorra– i Miguel Núñez –CF Badalona–.

GOLS: 0-1 Robert Simón (22') –descans–; 1-1 Víctor Casadesús (67').

LLOC: Prada de Moles d'Encamp. Sense públic.