S’escapa la victòria a vint segons per al final

Quasi salta la sorpresa. Andorra va empatar amb la totpoderosa Itàlia (3-3). Després d’una primera part en què la selecció es va veure superada, en la segona va aprofitar les ocasions per posar contra les cordes el rival, que va igualar el matx a només 20 segons per al final.

Des que la pilota va començar a rodar, ja es va poder comprovar quin seria el desenvolupament del matx. Els transalpins portant el ritme i assetjant la porteria contraria, i per l’altra banda els andorrans pressionant a partir de mitja pista. Així es van anar succeint les oportunitats visitants, amb un Magalhaes molt incisiu. Aitor ho rebutjava tot.

Als 10 minuts els italians es van posar per davant en el marcador. Un xut de Miotti va espetegar al pit de Debboun, l’esfèrica va quedar morta davant la línia de gol i allí un atent Bacoli només va haver d’empènyer la pilota per marcar. Andorra es dedicava a intentar sortir ràpidament al contraatac, sense gaire encert. Ludo, al quart d’hora, va fer la primera rematada amb perill, però, massa centrada, Somma no va tenir problemes per aturar-la. Raventós, de falta directa, va intentar a continuació sorprendre el porter. A pocs segons per arribar al descans Miotti va tenir a les seves botes el segon, amb un xut que es va escapar massa creuat.

En la represa la lectura va ser diferent. El combinat andorrà va ser més descarat. Brahim va estar a punt de posar l’empat desviant un xut de Ludo. Després Oferil va salvar el segon gol italià posant just el peu quan Racanicchi ho tenia tot per marcar. Una pilota robada per David Férriz li va permetre córrer per banda, superar en cursa Racanicchi i batre la sortida del porter per baix. Un gol que va obrir el matx. Se li girava feina a Aitor, que ho aturava tot. I sinó tenia un company sota pals, com David Férriz, que treia sobre la línia una rematada de Miotti. Tres minuts després els andorrans es posaven per davant. Xut de Ludo que toca el porter i, quan està a punt de colar-se a la porteria, arriba Pires per empènyer amb potència l’esfèrica.

Arribaven els millors moments  del partit, amb una amalgama d’ocasions a totes dues porteries. Primer amb un contraatac de Ludo, que va superar per dalt la sortida de Somma, però la pilota va petar al travesser. Després es va produir una doble aturada de l’incommensurable Aitor. Primer a tir de Rizzo i des del terra de Miotti, que no va entendre com el porter va poder posar una mà per provocar el córner. A quatre minuts del final David Férriz marcava el tercer. Va assistir Brahim, que amb calma, va driblar el porter. La seva rematada la va frenar sobre la línia Magalhaes però Férriz, atent, va posar el peu per marcar.

Els italians s’estaven veient sorpresos i ho van intentar tot per no perdre. Al davant tenien un Aitor que continuava amb el seu festival habitual d’aturades. On no va poder fer res va ser en el xut de Miotti, ajustat al pal. I a només vint segons per a la botzina final el mateix Miotti igualava el marcador amb una rematada que es va colar entre les cames de David Férriz i Aitor.

Dema, nou capítol d’aquest enfrontament. Es disputa el segon dels amistosos, un altre cop a les 20.30 al Prat Gran d’Escaldes.