L’aler pivot del BC MoraBanc Bandja Sy va realitzar una esmaixada espectacular en el tercer quart.

A set minuts de la ‘mascletà’

A només set minuts de la mascletà. Quedaven 7’38” per acabar el partit quan Clevin Hannah va anotar una safata espectacular per situar el 69 a 70. Només un punt de diferència i completant un parcial de 9 a 0, però una pèrdua de Dejan Todorovic per manca de concentració en una passada estrepitosa de David Jelínek i un triple fallat pel mateix jugador serbi va ser aprofitada pel València Basket per passar del 69 a 70 al 69 a 77. A partir de llavors, els de Jaume Ponsarnau, molt més sòlids, van clavar un parcial de 3 a 20 per deixar el 72 a 90. Per tant, així es va forjar la primera derrota del BC MoraBanc en l’estrena de la fase final excepcional de l’ACB que es disputa a València. Els de Navarro, sense els seus dos pivots: Moussa Diagne i Dejan Musli, van perdre per 74 a 90 contra l’equip amfitrió, el València Basket. L’aler gallec Alberto Abalde va anotar 17 punts i va valorar 25, convertint-se en el clar botxí dels de Navarro.
L’inici de partit, després de tres mesos sense competició per la crisi sanitària de la Covid-19, va comptar amb dos equips revolucionats. Tots dos tenien ganes de tornar a jugar a bàsquet. Ibon Navarro va apostar per Tyson Pérez com a pivot titular amb Nacho Llovet d’aler pivot. Poc va durar a la pista Pérez, ja que no es trobava massa a gust en aquest paper. No va ser ell. Per tant, als primers cinc minuts ja va debutar amb el BC MoraBanc Tunde Olumuyiwa. Intens. Molt intens. Mentrestant, el València Basket va dominar en l’electrònic amb un 8 a 15 amb un triple d’Abalde. El desencert en el tir va marcar el BC MoraBanc i un 2+1 de Bojan Dubljevic va situar la màxima diferència, fins a aquell moment, amb un 12 a 22. El primer quart va acabar amb dos punts de Llovet després d’una bona assistència de Hannah.
En els 10 minuts següents, la defensa agressiva dels de  Navarro i un parcial de 10 a 0 va situar a només un punt el BC MoraBanc (24 a 25). Del triple de l’incombustible Fernando San Emeterio, SanEme, que situava el 14 a 25 (+11 per els valencians) es va passar al 24 a 25 amb el primer triple andorrà del partit a càrrec de Hannah i un altre de Jelínek. La igualtat era màxima i el segon triple de l’aler txec va deixar l’empat a 27. L’intercanvi de cistelles va ser constant. A la pintura dominava el nord-americà Mike Tobey i a la banqueta s’ho mirava Bojan Dubljevic. Un parcial de 2 a 10 abans de finalitzar el segon quart va tancar els segons 10 minuts amb un 41 a 50 amb un 2+1 de Louis Labeyrie, un triple d’Abalde, dos tirs lliures de Quino Colom i una cistella de Motum pel 41 a 50 al descans. La valoració estava sent de 31 per al BC MoraBanc i de 66 per al València Basket. A la pista i a l’electrònic no es va veure tanta diferència. Això sí, els errors dels de Navarro al final del segon quart van donar vida a un València Basket intermitent.
A la represa, el triple de Senglin va semblar que el tercer quart seria bo per als d’Ibon Navarro, però els de Jaume Ponsarnau van demostrar solidesa i van aconseguir màximes diferències com el 44 a 58 acompanyada amb la primera tècnica a Ibon Navarro i la quarta falta personal a Tyson Pérez. El millor d’aquest quart va ser una esmaixada amb una sola mà de Bandja Sy. Del 49 a 65 a favor dels de Ponsarnau es va passar, gràcies a la intensitat de Tunde Olumuyiwa, amb sis punts consecutius a un parcial de 6 a 2 tancat per un triple de Dejan Todorovic pel 60 a 67.

OPORTUNITAT PERDUDA
Un parcial de 9 a 0 del BC MoraBanc, amb l’ADN Ibon Navarro, de competir fins al final va situar els andorrans, amb un 69 a 70, a 7’38” del final. Oportunitat perduda per als de  Navarro, amb errors no forçats i ben aprofitada pel València, amb un parcial de 3 a 20 amb un Abalde espectacular i un Tobey inspirat a la pintura i aprofitant la diferència de centímetres. Un triple de Sastre va sentenciar un BC MoraBanc que es va quedar sense benzina.

Navarro: “Agraeixo a l’equip l’esforç que ha fet”

Sense Moussa Diagne i Dejan Musli, el BC MoraBanc va plantar cara  a un equip Eurolliga com el València Basket. Un handicap que sembla que no va passar massa factura al BC MoraBanc. “Agraeixo a l’equip l’esforç que ha fet sent fidel al que volíem fer, tot i els problemes i el potencial que teníem davant. A més a més, el València Basket ha estat molt superior i ha jugat molt bon bàsquet i no queda res més per veure que no sigui què podem fer una mica millor per al  partit de demà contra l’Herbalife Gran Canària”, va dir Navarro, que va parlar del que es podia millorar. “Potenciar molt més les nostres virtuts i intentarem repetir les coses bones que hem fet i millorar les que no hem fet tan bé. L’equip ha treballat molt bé i ha resolt els problemes del rebot ofensiu.” També va valorar l’estrena de Tunde Olumuyiwa. “Ens ha ajudat. La seva primera entrada a pista ha estat una mica pitjor, ja que ha entrat accelerat, i a la segona part ens ha donat molta solidesa, ja que Nacho Llovet no ha estat tan bé. És molt positiu el seu debut i ens continuarà ajudant segur els pròxims partits”. Sobre l’actuació arbitral no va voler parlar. “És el primer partit per a molts. S’escolta tot massa. No hem perdut pels àrbitres. El València ha jugat molt bon partit i han estat molt més encertats.”