Somnis sense límits

Van somiar tornar a l’elit del bàsquet, van somiar tornar a disputar la Copa del Rei, van somiar tornar a jugar en competició europea i també disputar un play-off pel títol de la Lliga ACB. Semblava que els somnis s’havien acabat, però van continuar plantejant-se més com jugar el Top-16 de l’EuroCup, i no contents amb això, els quarts de final. Somnis sense límits. Els passos de creixement, a nivell esportiu, continuen i sembla no tenir fre. El BC MoraBanc es va classificar per als quarts de final de l’EuroCup en imposar-se per 86 a 74 al Zenit St. Petersburg que dirigeix el català Joan Plaza. Falten només dos partits per acabar el Top-16 i els de Navarro lideren el grup H amb quatre victòries en quatre partits. A més, aquesta temporada en competició europea ningú ha guanyat al Poliesportiu d’Andorra.
El partit va començar amb un nou contratemps, el base francès internacional del BC MoraBanc, Andrew Albicy, no podia jugar el partit pel tall que es va fer al dit de la mà després de caure en l’últim partit contra el Tecnyconta Saragossa. Per tant, li tocava agafar protagonisme al base brasiler, amb passaport espanyol, Rafa Luz. Novament va respondre i els de Navarro van estar ben comandats per l’internacional amb la canarinha de bàsquet. El parcial d’inici va ser d’11 a 4 amb dos alley-hoop de Moussa Diagne després d’una assistència de Rafa Luz el primer i el segon després d’una generosa entrega de David Walker. Després d’aquest parcial, Navarro va donar descans a Rafa Luz i va situar de director d’orquestra Dylan Ennis, que també va respondre a la perfecció. Del 15 a 8 es va passar, amb l’entrada del base nord-americà Codi Miller-McIntyre del Zenit, al 17 a 16 amb 10 punts del talentós jugador dels russos. Un parcial de 7 a 3 al final del primer quart amb un triple de Rafa Luz sobre la botzina va deixar un 24 a 19 al final del primer acte.
Els de Joan Plaza van millorar defensivament i ofensivament van utilitzar molt les seves individualitats amb l’ex-FC Barça Lassa Jalen Reynolds i també el bon canell del nord-americà Jarrod Uthoff. Els de Navarro van continuar jugant amb intensitat i oferint un joc coral liderat per Dylan Ennis. La igualtat va ser màxima, però els andorrans van dominar i van marxar al descans amb un 43 a 38 i 12 punts de Dylan Ennis.
La millora en el joc del Zenit St. Petersburg es va fer evident en l’inici del tercer quart amb un parcial de 0 a 10 per situar-se per davant en l’electrònic amb un 46 a 48. L’ansietat va començar a aparèixer en l’equip tricolor. No es van deixar anar, però els costava anotar una barbaritat i cada atac tocava picar pedra. A més, un triple de Dylan Ennis va ser respost, a la següent jugada, amb un triple també de Sean Armand (53 a 53). Abans de finalitzar el tercer quart, 2+1 d’Oliver Stevic i sense temps per a res va anotar un triple estratosfèric Codi Miller-McIntyre per deixar el 56 a 57.
L’últim acte es presentava amb la sensació que el MoraBanc estava al límit físic després de molt desgast, però un triple de David Walker i un 2+1 de Rafa Luz després d’una anella passada espectacular va deixar el 70 a 63. Aquesta jugada va tornar a omplir el dipòsit del físic i també de la confiança i el MoraBanc, amb una defensa tremendament agressiva, va ofegar el Zenit i va clavar un parcial de 15 a 6 per signar la quarta victòria al Top-16 en quatre partits. Un parcial que va començar amb un triple de Michele Vitali després d’una assistència de l’hispanobrasiler Rafa Luz a 1’56”. Els de Plaza van desaparèixer de la pista i el MoraBanc es va divertir amb un final que va fer les delícies del públic dels andorrans, entregats amb la classificació per als quarts de final, per uns play-off que poden enviar l’equip a un altre somni sense complir, la final de quatre. El millor del partit va ser David Walker, amb 20 punts i 26 de valoració, però també va destacar Rafa Luz, amb 12 punts i 21 de valoració. Joc coral, el més important i també vital.

Navarro: “Ho sento, jo ja estic pensant en Múrcia”

L’alegria per dintre, i sempre amb prudència. El tècnic del BC MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, no vol eufòries, i el partit a partit està instal·lat en la plantilla andorrana. “Jo ja estic pensant en el partit a Múrcia. Estem molt contents perquè aquest era un partit difícil i diferent al de la setmana passada. Al final, Rafa Luz ha fet un partit espectacular, però continuem trobant a faltar Andrew Albicy i el nostre millor jugador de l’EuroCup, David Jelínek”, va assegurar Navarro, que va parlar de l’entrega física dels seus jugadors, en especial a l’últim quart. “Per competir amb ells t’has d’entregar. En el tercer quart hem anat justos i estic content de l’esforç final. Desitjàvem la victòria i hem fet un gran sobreesforç.” També va parlar dels canvis fets a l’equip. “Estem millor al darrere i sabem que no ens ho fiquen tan fàcil i això et dona marge d’error en atac. Per tant, traiem dramatisme a fallar”, va dir Ibon Navarro.