Stéphanie Jiménez repeteix victòria en la Giir di Mont SkyMarathon

Stéphanie Jiménez continua demostrant el seu bon estat de forma amb un triomf en la Giir di Mont SkyMarathon, quarta prova de les Sèries Mundials, en una cursa que es va decidir al darrer tram del recorregut.

Els participants afrontaven 32 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell. La corredora de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va fer gran part del circuit amb la italiana Emanuela Brizio i la catalana Mireia Miró. Aquesta última va ser la primera que va perdre el ritme de les seves companyes de carrera. Jiménez es va poder distanciar de la italiana, líder de les Sèries Mundials, en la segona pujada, però al descens la va atrapar. Quedaven pocs quilòmetres per al final i l’andorrana va decidir atacar en la darrera ascensió, atac a què Brizio no va poder contestar. L’atleta de la FAM va repetir la victòria que va aconseguir l’any passat amb un temps de 4.05.44 hores.
El nombrós públic que es va reunir per seguir el desenvolupament de la cursa va poder veure com es rebaixava el rècord de la prova en categoria masculina. El català Kilian Jornet es va imposar, repetint també el triomf que va obtenir l’any passat,  en una cursa en què es va córrer a un ritme molt alt, imposat per ell i el mexicà, actual líder de les Sèries Mundials. El ceretà va parar el crono en 3.05.08, que suposa un nou rècord de l’esdeveniment, que tenia ell mateix, rebaixant el temps en 5.10 minuts. Mejía també va entrar amb un crono inferior al rècord que estava establert.
El resident català Agustí Roc va completar el recorregut en la 14a posició amb 3.24.08. Per la seva part, l’únic representant de la FAM en categoria masculina, Lluís Sanvicente, va finalitzar 39è després de disputar una carrera en què va anar de menys a més. A partir de la segona ascensió es va notar millor, cosa que li va permetre guanyar més de 40 places.