Tarragona... no els esborrona

V. D.
Els Pets, amb una cançó que es va convertir en un dels himnes de la música en català, deia en la seva lletra: “Tarragona m’esborrona. Constantí em fa patir”. Al Futbol Club Andorra, Tarragona no els va esborronar. De cap de les maneres. Els de Gabri García van assolir la segona victòria consecutiva al grup III de segona divisió B espanyola en imposar-se, amb una gran lliçó, al Gimnàstic de Tarragona, un exequip de segona A cridat a lluitar per tornar a la divisió de plata del futbol espanyol. Els tricolors –ahir de negre– van superar els grana per 0 a 3 i pugen a la part capdavantera de la classificació. El millor de tot plegat van ser les sensacions deixades i el cop d’autoritat en un Nou Estadi de Tarragona que va acabar força emprenyat amb el seu equip i amb el cos tècnic liderat per l’extècnic del Reus, Xavi Bartolo.
Gabri García va decidir deixar a la banqueta el veterà central Javi Martos per situar per primer cop en l’equip titular el central francès Mickaël Gaffoor. A la banqueta, a banda de Javi Martos, s’hi estrenaven dos nouvinguts: Víctor Casadesús i Jilmar Torres.
El partit va començar amb el domini a plaer de l’FC Andorra contra un Gimnàstic Tarragona adormit i sense ànima. Al primer minut de joc, Martí Riverola de falta directa va estar a punt de sorprendre el porter andalús Bernabé, però aquest va enviar la bimba a córner. Tot seguit, Moha Keita també es va quedar ben a prop d’obrir la llauna amb un xut creuat que va refusar el porter Bernabé. El millor, amb moltíssima diferència, dels grana. Al minut 11, Pedro Martín, l’ex-Lleida Esportiu que va jugar contra els andorrans a la Copa Catalunya amb els lleidatans, s’inventava una jugada individual que finalitzava amb un xut creuat que Nico Ratti desviava amb una bona estirada. Va ser totalment anecdòtic ja que l’FC Andorra va tornar a tenir el primer gol a prop amb una rematada de cap d’Ernest Forgas al travesser després d’una centrada per l’esquerra de Fede Bessone. L’allau d’ocasions de l’FC Andorra seguia i en una combinació entre Moha Keita i Musa Sidibé no la va aprofitar el primer amb un xut creuat força desviat. Hi va haver dues aproximacions més de l’FC Andorra, però sense tant de perill com les anteriors. Al minut 40 va arribar el 0 a 1. Totalment merescut. Musa Sidibé controlava la pilota a la frontal de l’àrea i amb l’esquerra xut potent. Golàs. L’ex del Llagostera va estar a punt de marcar el 0 a 2. Tot i així, el seu xut creuat va sortir desviat a fora.
A la represa, el Gimnàstic de Tarragona va sortir al terreny de joc més intens. Amb més ganes. Fer-ho pitjor era impossible. Això sí, els de Gabri García van continuar dominant el joc i arribant a la porteria defensada per Bernabé. Al minut 52, Moha Keita assistia Ernest Forgas i l’exdavanter del Reus B etzibava un potent xut des de la frontal de l’àrea. El porter Bernabé refusava amb una bona mà i la pilota s’estavellava al travesser. La resposta dels de Xavi Bartolo va arribar amb un xut llunyà de Brugui. També va ser una ocasió aïllada. Al minut 59, Rubén Bover va tenir el 0 a 2 en un refús, però el seu xut força defectuós anava cap a fora. Nou minuts després, el lateral del Nàstic, Bonilla, va ser expulsat per vermella directa per una forta entrada a Rubén Bover. L’ex del Numància va patir de valent durant tot el partit per aturar Musa.
Amb inferioritat numèrica, els de Gabri García van aprofitar per sentenciar al contracop. Els de Bartolo es van llançar amb més cor que cap i sense oferir gaire perill a la porteria de Nico Ratti. Al minut 85, Pachón va marcar el seu primer gol amb la samarreta de l’FC Andorra en recollir un refús de David Goldar i batre a boca de canó a Bernabé. Al temps d’afegitó, Rubén Bover va fer més sang del gran recital de l’FC Andorra al Nou Estadi de Tarragona en aprofitar una assistència de Moha Keita i batre Bernabé. Merescut premi a un gran partit que va acabar amb l’afició i el tècnic local força enfadats.

Gabri García: “Partit molt complet i seriós”

Satisfet i molt content. El tècnic de Sallent de l’FC Andorra, Gabri García, va lloar el seu equip. “Partit fàcil? Fàcil no ho ha estat. Ha estat un partit molt complet i seriós. Hem anat creixent perquè les coses preparades ens sortien i el gol al primer temps ens ha donat confiança. Hem creat ocasions i estem contents perquè en aquest nivell tot això és ben difícil”, va dir Gabri, que demana calma i ser prudents. “És massa aviat encara. Hem fet una bona plantilla i aquest inici no em sorprèn perquè treballo cada dia amb ells”. Proper partit contra l’Ejea.