Álex Pastor, defensa central de l’FC Andorra, va avançar els d’Eder Sarabia i va celebrar el gol amb un ball davant de la càmera.
Els jugadors de l'FC Andorra cel·lebrant el 0 a 1 a Leganés.

Taules en l’últim ball com a forà

V. D. / Foto: FC Andorra

L’últim ball com a visitant aquest curs a la Lliga SmartBank va acabar amb empat a 1 a l’Estadi Municipal de Butarque de Leganés. L’objectiu, després d’assolir la permanència i també quedar-se sense opcions de play-off per l’ascens és finalitzar el primer any al futbol professional al més a dalt possible per aconseguir més diners de la televisió i, en definitiva, tenir més fair play econòmic. I en això està l’equip dirigit per Eder Sarabia. Això sí, amb alguns jugadors lesionats i més preocupats del seu futur, i d’altres una mica desconnectats. Sigui com sigui, la setena posició està a l’abast i dissabte (16.15 hores) contra el Vila-real B tindran l’opció de finalitzar en aquest anhelat setè lloc, és a dir, a tocar de l’última plaça que dona opcions de jugar play-off.
Els d’Eder Sarabia, que aquesta vegada va donar l’alternativa a la porteria a Nico Ratti, van començar adormits. Sense gens d’intensitat i superats, en tot moment, per un Leganés que tampoc s’hi jugava res. Al minut 1, el porter italoargentí de l’FC Andorra va regalar la pilota a Karrikaburu i la centrada del davanter cedit per la Reial Societat va penjar una pilota que va rematar de cap a fora Seydouba Cissé. Cinc minuts després, José Arnáiz va estar a punt d’aprofitar una altra pèrdua innocent, però l’ex-Barça Atlètic va intentar sorprendre Nico Ratti des de quasi mig camp i l’esfèrica va marxar per sobre del travesser. Després la va tenir Cissé, però a la mitja volta va enviar a fora. El jove migcampista de Dabola va poder obrir el marcador en combinar amb Qasmi, tot i així, el seu remat va sortir molt centrat i fluix a les mans de Nico Ratti.
I de cop i volta, a partir del minut 15, va despertar l’FC Andorra. Els d’Eder Sarabia, que aquesta vegada no va estar a la banqueta per una nova sanció, van donar el primer avís i Dani Jiménez va aturar l’u contra u de Carlos Martínez. Héctor Hevel no va aprofitar el refús per l’aturada del de Lebrija. A la sortida d’aquest córner va marcar el 0 a 1 Álex Pastor. El central barceloní va rematar de cap a l’àrea petita després d’una petita pantalla, com si fos jugador de bàsquet, de Mika Mármol. Quatre minuts després, Carlos Martínez es va topar, novament, amb Dani Jiménez, que va salvar el gol en dues ocasions amb dues aturades magistrals. El veterà porter de Lebrija va salvar el 0 a 2 després d’un xut ras de Petxa.
Abans d’arribar al descans, Karrikaburu va empatar amb un espectacular gol que només va poder mirar com entrava per tot l’escaire Nico Ratti. El davanter d’Elizondo, de només 20 anys, va estar dins de la llista de futuribles de Jaume Nogués.
A la represa, els de Carlos Martínez, tècnic del CD Leganés, van demanar penal només començar de Petxa sobre Karrikaburu. Dos excompanys a la Reial Societat B. Al minut 48, Dani Jiménez va salvar l’1 a 2 refusant un xut creuat d’Álex Valle. Els pepineros van marcar, però amb fora de joc clar. Això sí, abans Nico Ratti va salvar el gol a xut de Cissé. Al minut 70, Karrikaburu, tot sol davant Nico Ratti, va enviar al pal. Set minuts després, Nico Ratti va tornar a evitar el 2 a 1 amb un xut creuat de Dani Raba.  El de Santander, ex-Vila-real, va marcar, tot i així, també li van anul·lar el gol per fora de joc ben just. I en l’última jugada de partit, Sergio Molina va entregar Héctor Hevel, que va fallar enviant a fora.

Eder: “Hauríem d’haver guanyat nosaltres”

El tècnic de l’FC Andorra, en la roda de premsa posterior al partit, va sorprendre tant els periodistes com l’entrenador rival, Carlos Martínez. “Sé que els mèrits no serveixen de molt, però hauríem d’haver guanyat nosaltres”. Sarabia va analitzar d’aquesta manera el partit. “Ens ha costat entrar una mica a dins del partit, però a partir del minut 15 ens hem imposat i hem pogut marcar tres o quatre gols clars. A la segona ens ha faltat valentia, i d’aquí una mica el descontrol que hi ha hagut”. El nou objectiu continua ben viu. “Ens queda un partit a casa per posar la cirereta al pastís”.

1- CD LEGANÉS: Dani Jiménez, Miramón, Jorge Sáenz, Omeruo, 'Josema' (Enric Franquesa, 62'), Neyou, Undabarrena (Rubén Pardo, 85'), Cissé, José Arnáiz (Juanjo Narváez, 80'), Qasmi (Dani Raba, 62') i Karrikaburu (Juan Muñoz, 80').

1- FC ANDORRA: Nico Ratti, 'Petxa', Mika Mármol, Álex Pastor (Adrià Vilanova, 78'), Álex Valle (Diego Pampín, 84'), Jandro (Marc Aguado, 78'), Sergio Molina, Héctor Hevel, Jacobo González (Bundu, 68'), Germán Valera (Almpanis, 68') i Carlos Martínez.

ÀRBITRE: Rafael Sánchez López (Múrcia) i al VAR Víctor Areces Franco (Astúries). Groga a Undabarrena –CD Leganés–,

GOLS: 0-1 Álex Pastor (24') i 1-1 Karrikaburu (39').

LLOC: Estadi Municipal de Butarque de Leganés. 7.873 espectadors.