A tocar de la sorpresa

El futbol sala va castigar o no va premiar el Sideco FC Encamp com mereixia. L’equip dirigit per Lluís Cruz, amb una exestrella del futbol al seu equip com el crac argentí Javier Saviola, va perdre a l’estrena de la Ronda Preliminar de la Champions League de futbol sala –l’antiga UEFA Futsal Cup– contra el campió noruec, el Sandefjord Futsal. Els encampadans van caure derrotats per 2 a 1 i van quedar-se a tocar de la sorpresa en un partit on van pagar cara la manca d’encert en atac.
Els primers 20 minuts de partit a Neustadt (Àustria) van ser igualats. El Sideco FC Encamp sabia que amb una bona defensa podia anul·lar el poderós físic dels noruecs. Les oportunitats van estar repartides i això que als sis segons Carlos Barbosa va estar a punt d’inaugurar el marcador. La resposta va ser de Martin Christiansen, però el porter Aitor Rubio va refusar. El crac argentí del Sideco FC Encamp i exjugador del Barça i del Reial Madrid també va poder marcar. Tot i això, el seu xut es va estavellar en el cos del porter Ajer. Abans d’arribar al descans, el veterà Moi Gonçalves va enviar una pilota al pal i el marcador no es va moure en aquests 20 primers minuts de màxima igualtat.
A la represa, el Sandefjord Futsal es va avançar ben aviat en l’electrònic amb un gol de Martin Christiansen a passada de Christian Leirvik. L’alegria dels noruecs va durar només un minut ja que Javier Saviola va empatar amb un llançament de falta. El Sandefjord també va reaccionar ràpid i Marius Anthonisen de xut llunyà va sorprendre el porter Aitor Rubio. A falta de quatre minuts, el tècnic Lluís Cruz s’ho va jugar tot a una carta amb el porter-jugador, però el porter Ajer va mostrar-se força inspirat i el 2 a 1 va ser finalment el definitiu. “Estic content però fotut a la vegada. Tot el que havíem treballat ha sortit menys la victòria final. A nivell defensiu hem fet un partit perfecte, en atac hem estat bé, però ens ha faltat estar més encertats i en l’estratègia estic molt content. Ens han felicitat els rivals, l’afició austríaca i també la UEFA...”, va assegurar el tècnic del Sideco FC Encamp, Lluís Cruz, que va lamentar-se per les ocasions fallades. “El porter d’ells ho ha aturat tot. Estic molt orgullós de la feina que han fet tots els jugadors”. Avui, a les 20.30 hores, els encampadans s’enfronten a l’amfitrió, l’FC Murexin Allstars Wiener Neustadt.