Toni Bernadó s’adjudica la Cursa atlètica d’Andorra la Vella amb rècord inclòs

En l’últim dia de la festa major d’Andorra la Vella es va celebrar l’habitual Cursa atlètica, que va tenir una participació de prop de 250 corredors en els diferents recorreguts de què constava. En el circuit groc, el més llarg, hi va haver 150 participants.

Els corredors van haver de completar 2.860 metres en el seu recorregut més extens pels carrers de la capital. Toni Bernadó, que ha passat una temporada difícil per les lesions i els accidents, va agafar diferències ja en el primer quilòmetre. Els seus rivals no el van poder seguir i va travessar la línia d’arribada a la plaça Príncep Benlloch amb un crono de 7.51 minuts, rebaixant considerablement el rècord de la prova, que va assolir ell mateix el 2005 amb 8.08.
Amb aquesta prova Bernadó dóna per finalitzada la temporada, gran part de la qual l’ha passat en blanc recuperant-se. “Ha estat una llàstima perquè aquest any anava molt bé la temporada”, va admetre, però ara només vol pensar en la pròxima campanya i anar “pas a pas” després de veure els problemes que ha tingut en l’actual. En ment té pensat fer una marató la pròxima primavera.
El segon de passar per la línia de meta va ser Marcos Sanza, però com que no estava inscrit i no portava ni dorsal ni xip no va aparèixer en la classificació, així que la segona plaça va ser per a David Francôme amb un temps de 8.32. Tercer va ser Jordi Royo (8.57).
En categoria femenina Natàlia Gallego es va imposar en aconseguir l’avantatge suficient en la darrera pujada per adjudicar-se la victòria. Va signar un crono de 10.22. El segon lloc el va ocupar Meritxell Soler amb 10.41, mentre que Laura Sallés, més habituats a veure-la amb el quimono de judo, va ser tercera amb 10.54.