Bernat Picanyol, autor del 2 a 3 contra França. Foto: Antonio Lopes
Bernat Picanyol celebra el 2 a 3 del primer temps contra la selecció francesa.Foto: Antonio Lopes

Un empat que sap a triomf

Hi ha empats que tenen sabor a victòria. I aquest n’és un. La selecció, que va tastar la dura realitat en les dues primeres jornades amb golejades d’Espanya i Alemanya, va sorprendre tothom i va empatar 5 a 5 contra França, que ocupava la primera posició del Campionat d’Europa després de vèncer Itàlia i també Portugal. Fins i tot, els de Wiffy Balart van fallar un penal a 48” i una falta directa a l’últim segon a càrrec del capità Gerard Miquel i amb aturades de Baptiste Bonneau.

Van competir millor i van plantar cara a França en un duel d’extrems oposats. Andorra, cuer sense cap punt, s’enfrontava a França, líder. Els de Wiffy Balart van jugar sense complexos. Es van treure la por o el respecte dels dos primers partits del Campionat d’Europa que es disputa a Paredes (Portugal) i van posar contra les cordes la selecció francesa. Al primer minut va arribar l’1 a 0 i el va marcar Oriol Antequera després d’aprofitar una assistència d’Arnau Dilme.

França, que va guanyar Itàlia a la primera jornada per 5 a 8 va despertar de cop i a la segona a l’amfitriona Portugal per 5 a 3, va despertar i primer li van anul·lar un gol a Roberto di Benedetto (jugador del Liceo corunyès). Tot seguit va marcar el gol de l’empat Rémi Herman de jugada individual. Amb l’1 a 1, França va voler més i Roberto di Benedetto va estavellar un xut ras i sec al pal. El seu germà, Carlo di Benedetto, que juga a tocar de la seva segona casa, ja que milita a l’Oporto, va avançar els de Fabien Savreux. Roberto di Benedetto no va fallar aquesta vegada i al minut 12 va marcar l’1 a 3. Els de Wiffy van continuar amb la seva mateixa filosofia de joc. Al minut 14, Bernat Picanyol va fer bona una assistència de Nil Dilmé per escurçar diferècies. Al descans s’hauria pogut arribar al 2 a 4, però Roberto di Benedetto va fallar davant Carlos de Sousa.

A la represa, Gerard Miquel va empatar a 3 amb un remat sec i potent. El capità va tornar a avançar el combinat andorrà amb un gol de falta directa. El 4 a 3 es va aguantar fins a dos minuts del final. Bruno di Benedetto va empatar amb un xut llunyà. A un minut del final, Nil Dilmé va situar el 5 a 4 a passada del seu germà Arnau. A 58”, Roberto di Benedetto va tornar a empatar i després Andorra va fallar un penal i una falta directa. Avui contra Itàlia, però amb millors sensacions.