Un golàs de Luis Miguel en la pròrroga dóna la Copa a la UE Santa Coloma

Màxima emoció la que es va viure a l’estadi Comunal en la final de la Copa Constitució. Els seguidors de la UE Santa Coloma no oblidaran mai com va aconseguir el primer títol de la seva història, derrotant 3-2 a UE Sant Julià en la pròrroga després de remuntar en dues ocasions.

Fabio avançava els lauredians al minut 6 amb una rematada dins l’àrea ajudat per un rebot. Rubio empatava al m. 24 amb un xut creuat després de rebre una centrada per banda. Però el Sant Julià només va tardar dos minuts a tornar a tenir avantatge, amb una internada de Riera, que rematava per superar Periánez. Transcorrien els minuts i el marcador no es movia. Fins que es va arribar a l’últim minut del partit. La darrera ocasió era per als colomencs, amb una falta des de la frontal de l’àrea. Rubio agafava la responsabilitat de xutar i feia passar la pilota per tot l’escaire. Era l’empat, de manera que s’anava a la pròrroga.

Al minut 94 es va produir la genialitat de Luis Miguel que permetria guanyar la final. Amb la pilota controlada va creuar el mig del camp i, veient Hugo avançat, no s’ho va pensar dues vegades per xutar i marcar un gol que passarà a la història del club, ja que permet estrenar el palmarès als colomencs, que havien arribat el 2010 i 2011 a la final de la Copa, i en les dues ocasions van perdre amb el Sant Julià, de manera que a la tercera ha estat la bona. En la segona part de la pròrroga Ruiz va ser expulsat per protestar un gol anul·lat a Riera.

“Ha estat una final molt emocionant. Aquests nois s’ho han merescut després d’haver arribat a tres finals de Copa, ja els tocava, i amb el mateix rival”, expressava en acabar el matx Emiliano González, entrenador de la UE Santa Coloma, que es va recordar del seu antecessor, al qual va substituir en la tercera jornada dels play-off. “Aquest títol també és del Lluís Miquel Aloy. Només vaig haver d’ajudar anímicament aquest equip quan el vaig agafar i fer alguna variació tàctica, perquè la qualitat dels jugadors ja hi era”, i remarca que “s’ho han cregut des de l’inici i s’ho han guanyat al camp, remuntant dues vegades un marcador advers”. Rubio va ser nomenat millor jugador de la final.