A un pas de la final i a dos de l’ascens

V. D.
La temporada del VPC Andorra continua esperant la cirereta del pastís. L’equip dirigit per Jonathan Xepi García i David Kirikaixvili està a un pas de disputar la final de promoció d’honor i aspirar a l’ascens a honor. Els andorrans es van desfer als quarts de final del campió de la seva poule, el Tolosa Lalande Aucamville en imposar-se per 17 a 31 en el partit disputat ahir en terreny neutral, Tarascó. Al VPC l’espera ara en semifinals i també en terreny neutral, el campió de la poule 3, l’US Montréjeau Gourdan Polignan, que va eliminar l’FC Triais per 6 a 13.
Els de Xepi García i David Kirikaixvili, que no havien guanyat en cap dels dos partits el Tolosa Lalande –ja ascendit a honor–, van començar imposant el seu estil, gràcies a tenir el vent a favor i els francesos en contra. El VPC es va avançar amb un 0 a 9 amb tres cops de càstig transformats pel georgià Ramas Jinashvili. Abans del descans, el Tolosa Lalande va convertir un assaig, tot i que no el va transformar, per deixar el 5 a 9. Ramas Jinashvili va tornar a anotar un cop de càstig pel 5 a 12 i abans del descans un assaig transformat dels francesos va deixar l’empat a 12 en el marcador. “Va ser una primera part tal com l’esperàvem. A més, ens va beneficiar el vent a favor que bufava amb força. Els dos assajos abans del descans del Tolosa Lalande ens van fer molt de mal”, va assegurar un dels tècnics del VPC, Jonathan Xepi García.
A la represa, el vent va deixar de bufar amb tanta força i el VPC ho va aprofitar per imposar el seu estil de transicions ràpides. L’assaig del georgià Lasha Tavberidze va situar el 12 a 17 i la transformació de Ramas Jinashvili el 12 a 19. Un assaig de l’argentí Nico González va semblar sentenciar el partit amb el 12 a 24, però Jinashvili va fallar la transformació. El VPC va veure com el Tolosa Lalande s’aproximava amb un assaig no transformat amb el 17 a 24. Quan el partit agonitzava i amb el Tolosa Lalande llançat, però molt ben defensat pel VPC va arribar la sentència definitiva amb un nou assaig de Lasha Tabverizde i la transformació de Marc Abelló aprofitant que Ramas Jinashvili estava a la banqueta. “A la segona part, el peu ha deixat de ser determinant i hem tret tot l’orgull. Hem construït molt bé els assajos i hem fet un pas més. Encara queden dos per pujar a honor. Els jugadors estan fent una feina excepcional i avui [ahir per al lector] hem guanyat un rival que ens havia superat en els dos partits anteriors. A la tercera, queda clar, que va la vençuda”, va sentenciar Xepi García.
El pròxim rival serà el campió de la poule 3 de promoció d’honor. Els francesos ja han assolit l’ascens per la seva condició de campió de grup. US Montréjeau Gourdan Polignan només va perdre tres partits en la seva poule contra el Coteaux De L’Arret, el Magnoac FC i l’AS Marciacaise. El partit està pendent de conèixer quin serà el camp neutral i hi ha tres opcions: Tarascó, Pamiers o Foix. El matx de semifinals es jugarà diumenge a les 15 hores.