Un River desencertat i desconegut suma la segona derrota consecutiva

Redacció

El Palacio de los Deportes de Logronyo va veure com el BC River Andorra sucumbia davant el rival per segon cop, i consecutiu, aquesta temporada, cosa que li costa el lideratge que li servia com a bandera. Es va veure un equip massa imprecís i allí on més destaca, va errar. El matx va ser per als locals, que el van superar en la classificació després de vèncer 83-74.

Al River li va costar entrar al partit. Es va mostrar massa desencertat, sobretot en el llançament. Coneixen el perill que aporta Santana, Joan Peñarroya es va decidir per treure en el cinc inicial a Casals, perquè Howard no es carregués ràpidament de faltes personals. Després d’un primer marcador igualat, els andorrans van poder agafar unes mínimes diferències, per arribar a la conclusió del primer quart amb el marcador a favor (20-24). El Clavijo despistava, perquè no jugava a possessions curtes, com es podia esperar. L’inici del segon semblava que les coses podien canviar. En una sortida fulgurant es va posar 10 punts per sobre (22-32). Era el moment de distanciar-se davant la possibilitat de començar a sentenciar el matx, però va tornar-se a produir el desencert que havia mostrat a l’inici de l’enfrontament, amb un Swanston que es posava l’equip a l’esquena davant un Mesa que estava desaparegut, fins a igualar el marcador (32-32), amb el River negat en atac.

Un cop els van atrapar el conjunt andorrà va tenir l’oportunitat un altre cop. Es trobava cinc punt a dalt i va ser incapaç d’anotar en dos contraatacs clars, amb la rèplica posterior riojana en forma de cistella. Santana feia mal a la pintura i faltava frenar a Swanson. Tot així es va arribar al descans amb un mínim avantatge (41-42). El partit era igualat i quedaven dos quarts per endavant, encara que s’havien de millorar diversos aspectes. Com el llançament de tres amb un poble estadística de 4 de 14, per 5 de 10 del rival. Swanston, amb 15 punts era la cara del Clavijo, mentre que Mesa, amb només 2 i tres faltes personals, la creu. Johnson l’estava defensant bé i anul·lant, acumulant 9 punts, per 11 de Howard.

En la represa no es va millorar. Fins i tot es va empitjorar. Es perdia massa pilotes, un aspecte que el River no està acostumat. Al final del matx van ser-ne un total de 14, una xifra massa elevada. El joc andorrà no era fluït, cosa que no li permetia enganxar-se al partit. El parcial va ser negatiu i el quart va concloure amb el marcador en contra (62-59). A pesar de tot aquest seguit de circumstàncies, el duel es mantenia igualat. Però tot i intentar-ho, la dinàmica que se seguia no va permetre cap tipus de reacció, amb massa errades en el llançament i els riojans es van escapar per, aquest cop sí, matar l’enfrontament.

Les estadístiques diuen el que va ser el rendiment d’uns i d’altres. En tirs lliures el River va fallar en excés, amb 18 de 31 llançaments, mentre que des de la línia de tres, amb un pobre percentatge de 6 de 23. Els riojans també van ser capaços d’atrapar fins a 10 rebots més, 43 pels 33 dels andorrans. Santana, al que Peñarroya ja havia definit en la prèvia com el cinc més determinant de la categoria dels últims anys, va fer honor a la seva fama, amb 18 punts i 18 rebots, per una valoració total de 36. Swantson també va fer mal amb 18.

Decebut per la derrota Francesc Solana, director general del River, va veure com al seu equip li havia faltat “ganes de guanyar i aquell esperit que porta a les victòries”. Són dues jornades seguides perdent davant conjunts que també es presenten favorits a l’ascens, el que permet treure conclusions: “En aquests dos partits ens jugàvem veure quin és el nostre veritable nivell i hem vist que no estem al mateix dels millors. Estem encara per sota i s’ha de seguir treballant.”. El River, de moment, no perd el lideratge, encara que el cap de setmana té jornada de descans i el mateix Clavijo, el Tíjola i el Mallorca el poden avançar.