Un tercer quart nefast, punt d’inici de la davallada que porta la primera derrota

J.J.B

Primera derrota de la fase d’ascens del BC River Andorra. El conjunt que tenia al davant era dels anomenats ossos, però la veritat és que si no hagués estat per 10 minuts fatídics aquesta derrota hauria tingut tots els números perquè, si més no, no produir-se ahir.

Alfred Julbe es va decidir per un cinc inicial poc corrent. Zamora, Matalí i Pigram són noms corrents de sortida, però Marín i Casals, no. Un altre fet poc habitual és que el River no iniciï els partits amb les piles carregades a casa. I això és el que va passar, i va encaixar de sortida un 1-10. Però si al primer quart hi havia dos jugadors que estaven fins veient la cistella contrària aquests eren Marín i Zamora, que van sumar 7 punts en els primers minuts. L’equip funcionava a ratxes i va aconseguir igualar el resultat (15-15).
El marcador es va mantenir igualat fins ben entrat el segon quart. En aquesta fase va ser quan el River va poder desempallegar-se dels manxecs i només la manca de contundència en el rebot va impedir que les diferències fossin més grans. Dos tirs lliures de Fornas posaven per primer cop en tot l’enfrontament els locals per davant (23-22) i de mica en mica es va anar distanciant, sense que el rival se n’adonés. I l’Alcázar estava més centrat a protestar que en el joc. Una última estirada quant a punts de Galera, Wolfram i Matalí va permetre arribar al descans amb la màxima diferència: 43-33.
La tornada dels vestidors va ser freda. Semblava que els jugadors del River no s’adonessin que ja havien sortit a la pista. Per això Julbe els va haver de donar un toc d’atenció amb un temps mort. I això venia provocat per una sortida manxega d’un parcial de 0-6, que sumat a dos triples consecutius de Ward els posava només dos punts per sobre. Però el desencert ofensiu andorrà seguiria i fins just a l’equador del quart no va anotar, amb una cistella de Zamora. Havien passat només 5 minuts i l’Alcázar havia anotat 14 punts. El River, cap.
Pigram, que fins llavors s’havia amagat pel seu desencert, va afinar el seu canell amb dos triples quasi consecutius, però aquests van ser contestats de la mateixa manera per Rubio. Als andorrans els costava anotar. Però al darrer tram, si més no va aconseguir que el rival no anotés i finalitzar un per sota (58-59) en un quart per oblidar.
Wolfram feia la següent cistella que obria la darrera fase del matx i tornava a posar el River manant en el marcador, fet que no es produïa des de feia molts minuts. Però l’esperada reacció no va arribar perquè els jugadors manxecs, sobretot Lyons i Atiba, estaven enormement encertats des de la mitja distància i més enllà de la línia de tres. I fins a la botzina final, el panorama no va canviar.