Va venir ‘el coco’ i no se’l va menjar

A qui no li han cantat quan era petit aquesta nana... “Dorm, petit, que ve el coco i s’emporta els nens que dormen poc. Dorm, petit, dorm ja que vindrà el coco i se’t menjarà.” L’Hércules, tot i ocupar la penúltima posició del grup III de segona divisió B espanyola, és un dels cocos de la categoria de bronze per la qualitat dels seus jugadors i perquè és un històric, vingut a menys, del futbol espanyol. El Futbol Club Andorra no té por en aquest inici de la competició domèstica. Imposa el seu estil, té desig i també la sort de cara. Els de Gabri García es van imposar per 2 a 1 i el coco no se’ls va menjar, ans el contrari, van ser ells que es van menjar el coco. I això que van jugar els últims 21 minuts amb un jugador menys per l’expulsió de Moha Keita, que va rebre dues grogues en un tres i no res. La primera justa i la segona, certament, un xic rigorosa.
Sigui com sigui, l’FC Andorra no va poder començar millor el partit i al minut 5 el davanter Ernest Forgas va aprofitar una passada llarga de Rubén Bover, va entrar dins de l’àrea, va driblar el veterà Samuel Llorca i va superar pel pal curt el porter Falcón. El domini dels de Gabri García va ser total i al minut 20 Moha Keita ho va provar amb un xut ras que va fregar el pal. Només hi va haver una aproximació amb cert perill de l’Hércules amb un xut llunyà de Benja per sobre del travesser. Quatre minuts després, Rubén Bover va estar a punt de marcar el segon en rebre una passada de Moha Keita, el porter Falcón va sortir fora de l’àrea i no va refusar, però el migcampista balear no va saber aprofitar el greu error d’un exporter de primera divisió com Falcón. Al minut 26 va arribar el 2 a 0 i va ser amb un xut sec des de fora de l’àrea de Musa Jr. La pilota va entrar pel mig de la porteria i Falcón podia haver fet molt més. Abans d’arribar-se al descans, Moha Keita va rebre de Rubén Bover i aquest amb un xut creuat no va poder superar Falcón.
A la represa, els de Jesús Muñoz van millorar una mica i més amb l’entrada de Borja Martínez i Diego Benito. Només començar, Jesús Alfaro va buscar una passada de la mort cap a Carlos Martínez, però Adrià Vilanova va desviar el servei a córner. Tot seguit, Rubén Bover va tenir la sentència en quedar-se sol davant Falcón, però el seu xut creuat va sortir fora. Es va lamentar molt Moha Keita i Musa Jr., ja que estaven esperant la passada de la mort. Al minut 60, Ernest Forgas també va tenir la sentència amb un xut creuat que va desviar Falcón a córner. Cinc minuts després, l’assistent va anul·lar un gol per clar fora de joc a Benja i al minut 69 va arribar la rigorosa expulsió de Moha Keita per simular una caiguda a la frontal de l’àrea. Amb 10 jugadors, el tècnic Gabri García va optar per   donar com a bo el 2 a 0 amb canvis extremadament defensius. L’Hércules es va llançar a l’atac amb més cor que cap. Al minut 83, Borja Martínez superava amb un xut sec Nico Ratti. Amb el 2 a 1, el porter italo-argentí va aturar una ocasió de Carlos Martínez i l’FC Andorra va sumar tres punts vitals per continuar liderant el grup III de segona B. Diumenge vinent, a Los Arcos contra l’Orihuela.