Joan Verdú, a Orcières Merlette. Foto: FAE

Verdú evita la desgràcia a Orcières

V. D.
Desgràcia driblada. Joan Verdú, esquiador d’alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), va esquivar una de les persones encarregades de deixar la pista en condicions durant el descens de Copa d’Europa a Orcières Merlette (França). L’esquiador, que va sortir abans de Verdú, va caure i el cap de carrera va anunciar l’start-stop, però l’esquiador de la FAE ja havia sortit del portilló. L’encarregat de pintar les línies en aquella zona de la pista, en sentir l’start-stop per ràdio, va entrar a pintar. Quan Verdú va arribar a la zona, per fortuna el va veure i el va poder esquivar i evitar una desgràcia.
Verdú, després d’aquest toc de sort i també de bons reflexos, va assolir l’onzena posició, que va fer amb un crono d’1’27”75, a 1”40 del primer classificat, el francès Victor Schuller. A més a més, es va quedar a només 0”04 del Top-10, que va ocupar l’austríac Stefan Babinsky.
Amb aquest resultat, va sumar 24 punts de Copa d’Europa i va fer 35,78 punts FIS millorant els 39,02 punts. “Estic molt content. Primer de tot perquè no hagi passat res greu. Per sort he vist que estaven al mig de la pista aviat i ho he pogut esquivar. He canviat la línia i ho he esquivat sense problemes”, va relatar Verdú,  que va afegir que  “menys mal que era una zona visible i ho he pogut evitar. Es pensaven que no hi havia ningú a pista i s’han posat a arreglar la pista, a pintar. Si hagués estat darrere d’un salt o d’una porta cega hauria estat un drama”. Per la seva banda, Matías Vargas va acabar 61è, a 4”16 del guanyador de la prova.
Mentrestant, Àlex Rius va finalitzar en 16a posició a l’eslàlom al Nacional júnior de Suïssa que es va disputar a Gstaad. Rius va fer un temps d’1’44”42 a 2”78 del primer, el suís Reto Maechler. No va acabar la prova Àxel Esteve, que en la primera mànega va quedar fora.

Mario da Cruz arriba a vuitens a Isola 2.000

Mario da Cruz, surfista de neu de la FAE, va arribar fins als vuitens de final a la prova júnior de boardercross a l’estació d’Isola 2.000. Da Cruz va assolir el 27è temps a les prèvies en 59”23. Als vuitens de final, el surfista de neu va arribar quart i va quedar fora dels quarts de final. Avui es disputa una nova prova júnior a la mateixa estació.