Andrea Henderson en una de les partides de les Olimpíades de Chennai.

Victòria de l’equip femení i títol de mestre FIDE per a Henderson a les Olímpiades d'escacs

Redacció / Foto: Escacs Andorra

La selecció femenina d’escacs va derrotar ahir el combinat de Lesotho per 3 a 1 en la novena jornada de les Olimpíades que s’estan disputant a Chennai (Índia), una jornada també especial per a l’equip andorrà, ja que amb la seva victòria al primer tauler, Andrea Henderson va aconseguir  el títol de mestre FIDE femenina (WFM) a falta de dues rondes.

La primera partida en acabar va ser la del quart tauler. Jana de la Riva, amb peces blanques, va jugar un atac indi del rei aconseguint portar la iniciativa, tot i que quan semblava que tenia la victòria al seu abast va escollir el camí equivocat i la posició es va girar completament.

Al segon tauler, Ariadna de la Riva va jugar amb molta energia i va llençar un atac contundent que la va deixar amb peons d’avantatge en un final que va guanyar sense dificultat. La tercera victòria va arribar al tercer tauler, on Silvia Real va jugat una partida molt seriosa.

Per la seva part, l’equip masculí, que tenia un repte molt complicat contra Israel, va caure per un clar 3,5 a 0,5 davant un combinat amb 4 grans mestres de 2.600 d’Elo de mitjana. Així, En el quart tauler, Josep Maria Ribera perdia després d’una errada de càlcul, en una partida que el seu rival va controlar en tot moment. A la vegada, i tot i la lluita i tenir avantatge, Óscar de la Riva, en el tercer tauler, va acabar perdent també un punt després de cometre una errada de càlcul.

Jordi Fluvià tampoc va poder davant un rival que havia estat entre els cent primers del món, mentre, al primer tauler i després de cinc hores i mitja de joc, Lance Henderson va aconseguir defensar un final amb peó de menys i va aconseguir unes taules molt meritòries.