Els jugadors d’Eder Sarabia celebren un dels gols que els va donar el triomf que els assegura ser a la fase de promoció.

Victòria de play-off i per mantenir viu el somni de l’ascens directe

M. S. / Foto: Facundo Santana

L’FC Andorra ha derrotat avui el Sabadell per 2-1 a l’Estadi Nacional i continua al capdavant del grup 2 de primera RFEF, ara, però, amb només cinc partits per jugar-se. Un gol de Carlos Martínez a la sortida d’un córner i un de Marc Fernández a la mitja hora de joc han estat suficients per derrotar un Sabadell que ha retallat distàncies amb un gol de rebot. Els tricolors, líders amb 64 punts, mantenen el punt d’avantatge respecte l’Albacete, segon amb 63, i amplien la distància amb el Vila-real B, que dissabte no va passar de l’empat al camp del Cornellà.

A més, i en trobar-se a 15 punts del cinquè classificat, amb 15 punts per disputar-se, s’asseguren la presència al play-off d’ascens en el cas que no acabin primers i pugin directe.

Els d’Eder Sarabia han sortit pel partit des de l’inici davant un Sabadell que esperava al seu camp i no pressionava a camp contrari. Així, ja al minut 8, doble ocasió per als tricolors. Carlos Martínez caça una pilota al punt de penal però la seva rematada la rebutja Emilio Bernard, que desvia també el posterior xut de Marc Fernández quan els aficionats ja cantaven el gol. La defensa dels de Pedro Munitis no ha acabat de treure la pilota i Riverola ha provat una tercera rematada que després de topar en un defensa va sortir a córner, que es va servir sense conseqüències.

Dos minuts després, nou avís dels de Sarabia, tot i que la bona centrada de Bover després d’una bona cavalcada per la dreta no va trobar rematador. El domini tricolor ha anat creixent, i tot just als 11 minuts, Carlos Martínez ha pentinat al primer pal un córner servit per Bover i la pilota feia una paràbola que superava el porter del conjunt català i avançava els tricolors al marcador.

El gol ha esperonat el Sabadell, que ha provat d’avançar una mica les línies per buscar la igualada però sense massa convicció. Una centrada de Rubio des de la dreta al minut 15, ben aturada per Ratti, i  un xut de fora l’àrea de Caballo, també ben resolt pel porter tricolor han estat les úniques aproximacions del conjunt català que veia com a la mitja hora de joc els andorrans ampliaven l’avantatge. Jugada per la dreta de Morer, Carlos Martínez no arriba a la centrada des del punt de penal però sí ho fa Marc Fernández que recull la pilota al segon pal i, amb la pausa necessària, la col·loca entre el defensa i el pal del porter que esperava el xut a l’altra banda.

Ara sí que amb el 2-0, l’equip de Munitis ha avançat línies i s’acostava més sovint als dominis de Ratti, tot i que sense acabar de crear perill. No obstant això, i quan tot feia pensar que s’arribaria al descans amb el 2-0 a l’electrònic, un xut d’Aguza des de la frontal després d’un córner rebota a la cama d’un defensa i despista el porter tricolor, que veu com la pilota es cola a la seva porteria.

Ja en temps afegit, els de Sarabia haurien pogut ampliar l’avantatge, però Zourdine no ha arribat per molt poc a una centrada de Marc Fernández quan Bernard ja estava del tot superat.

L’inici de la represa ha estat com la primera part. L’FC Andorra dominant i acostant-se amb perill als dominis de Bernard i un Sabadell que buscava la seva oportunitat al contraatac. Així, al 53, Carlos Martínez no ha arribat per poc a una centrada de Marc Fernández des de l’esquerra, i al 58, el porter català va evitar el gol de Bover enviant a córner un xut des de la frontal que buscava l’escaire. Dos minuts més tard, i després d’una gran jugada combinativa des de l’esquerra, era Carlos Martínez qui des de l’interior de l’àrea ha estat a punt de marcar però el porter vallesà ha pogut aturar en dos temps.

Munitis ha mogut la banqueta donant entrada a dos homes de perfil més ofensiu i, aprofitant que els de Sarabia no tancaven el partit, apretaven i s’acostaven amb perill a l’àrea de Ratti, que al 66 ha evitat l’empat aturant una nova pilota desviada per un defensa.

Els darrers 20 minuts han estat de patiment. Els tricolors no han sentenciat quan han tingut l’oportunitat de fer-ho i Jacobo, amb una centrada enverinada al 74 que salva Ratti amb una mà, i un xut al 84 des de trenta metres veient el porter avançat, ha posat l’ai al cor dels seguidors tricolors que, finalment però, han pogut celebrar una nova victòria del seu equip, que continuarà una setmana més al capdavant de la classificació.

Sarabia: “Era un partit per acabar 4-1 o 5-1”
Al final del partit el tècnic tricolor, Eder Sarabia, no podia amagar la satisfacció pel triomf de l’equip i pel joc desenvolupat en un matx on “hem estat els clars dominadors” i on “si haguéssim estat encertats en moments puntuals era un partit de 4-1 o 5-1”. Sarabia, que ha remarcat també el “creixement” del conjunt i la capacitat d’oferir “diferents registres”, ha volgut treure ferro al patiment final recordant que, junt amb l’Andorra, el Sabadell, un “equip fet per estar a dalt”, era el millor conjunt de la segona volta i que al davant hi havia jugadors que l’any passat eren a segona A. Així mateix, el tècnic ha celebrat també la classificació per al play-off a cinc jornades del final, un objectiu difícil veient el nivell de la categoria i que ara “sembla menor” per “l’alt nivell d’exigència que tenim”.

Per la seva part, l’entrenador del Sabadell, Pedro Munitis, ha admès que el seu equip “no havia entrat bé al partit” però en va remarcar el “caràcter” per haver millorat i haver estat allà.